Dingen die opvielen tijdens de CL-opening tegen Zenit

Club Brugge voor aanvang van het nieuwe avontuur in Europa
Club Brugge voor aanvang van het nieuwe avontuur in Europa Foto: © Evgeny Vasiliev/Photo News

Een geweldige start van de Champions League voor Club Brugge. In Sint-Petersburg leek het duel met Zenit heel lang af te stevenen op een gelijkspel, maar een treffer van Charles de Ketelaere in de 93e minuut bezorgde Blauw-Zwart alsnog drie punten. Het kan verkeren. Tegen Standard ging het in extremis nog mis. Zenit en Club vochten een interessant duel uit. Op de treffer van De Ketelaere en de overwinning na, hieronder vijf dingen die ons opvielen.

Basisplaatsen voor Horvath, Ricca en De Ketelaere

Het extreem late puntenverlies tegen Standard was in het afgelopen weekeinde niet het enige vervelende nieuws. Daags na de topper in Luik maakte Club Brugge bekend dat Simon Mignolet, Odilon Kossounou én Michael Krmencik positief testten op corona. Zij gingen met onmiddellijke ingang in quarantaine. Geen reis naar Sint-Petersburg, dus. Al snel werd duidelijk dat Ethan Horvath Mignolet zou vervangen onder de lat. Hoewel zijn laatste officiële wedstrijd voor Blauw-Zwart van ruim een jaar geleden dateert, sprak Philippe Clement het volle vertrouwen in hem uit. De oefenmeester, die ook geen beroep kon doen op de geschorste Deli, koos ook voor Fedrico Ricca en Charles de Ketelaere. Emmanuel Dennis was de spits.

/><figcaption>Horvath kreeg bij afwezigheid van Mignolet eindelijk weer eens de kans om zich te laten zien. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:heading {
Vroege gele kaarten

In het eerste deel van de eerste helft was het flink aftasten voor zowel Zenit als Club. Dat gold echter niet voor de scheidsrechter. Leidsman Benoit Bastien toonde in het eerste kwartier twee keer de gele prent aan Club Brugge. Eerst aan Clinton Mata, die zijn ellenboog plantte in het gezicht van de tegenstander. De tweede was voor Dennis. De aanvaller, die evenals Krépin Diatta een teleurstellende eerste helft doormaakte, beging zich een domme fout op de helft van Zenit. Ook Mats Rits ging nog voor rust in het boekje van de scheids. Op Twitter ergerden de kijkers zich mateloos aan het optreden van Bastien.

De voorzetten van Sobol

Zoals hierboven vermeld was het in het begin flink aftasten voor beide ploegen. Na zo'n twintig minuten nam Blauw-Zwart het heft echter in handen. De bal ging goed van voet tot voet, maar serieuze doelkansen vielen er amper te noteren. Toch had Club Brugge zomaar met een voorsprong kunnen rusten. Een puike voorzet van Ruud Vormer belande op het hoofd van Hans Vanaken, maar de Belg zag zijn kopbal gekeerd worden door Mikhail Kerzhakov. Die voorzetten had Eduard Sobol ook moeten en kunnen geven. Op de linkerflank lag telkens heel veel ruimte voor de Oekraïner, maar daar wist hij geen gebruik van te maken. Sterker nog, Sobol zijn pogingen om een medespeler te vinden, waren ondermaats. Met zijn kwaliteitsarme voorzetten gaf hij de Russen zelfs nog de kans om uit te breken.

Ouderwetse frommelgoal

Het spel dat Club Brugge liet zien in de eerste helft, leek het elftal in eerste instantie geen vervolg te kunnen geven na de thee. De gasten verloren de controle en de druk van Zenit werd steeds heviger. Club bleef desondanks overeind en wist zelf wél toe te slaan. Een van de spaarzame Brugse aanvallen bracht Dennis in de zestien, die de bal dankzij een combinatie van geluk en doorzettingsvermogen binnen de lijnen wist te houden. De Nigeriaan kreeg hem bij De Ketelaere en via een ouderwetse scrimmage kwam de bal weer voor Dennis zijn voeten. Waar De Ketelaere faalde, slaagde Dennis er wel in om de bal tegen de touwen te jagen. Hij heeft ze wel eens mooier gemaakt, maar ach, wat maakt dat uit? Een goal is een goal, al helemaal in de Champions League. En, zonder geluk vaart niemand wel...

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1318616998235000833?s=20
Pechvogel Horvath

Maar helaas voor Club Brugge zat het ook tegen. Een kwartier voor tijd besloot Dejan Lovren - die in 2019 de Champions League won met Liverpool - maar eens uit te halen. De bal belande op de paal, maar eindigde via de rug van Horvath alsnog in het doel. De Russische gelijkmaker zat er echter wel aan te komen. Een vervelende pot speelde Horvath zeker niet. Zo redde hij ruim tien minuten voor het einde geweldig op een poging van Artjom Dzjoeba. Een linke voorzet werd knap verlengd door de 194 centimeter lange Rus, maar met een katachtige reflex wist Horvath een achterstand te voorkomen.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1318625423148916738?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Gent 3 1 5
7 Zulte-Waregem 3 1 4
8 Club Brugge 3 0 4
9 Standard Liège 3 0 4
10 Kortrijk 3 -1 4
Bekijk de hele stand