Dost: 'Vierde goeie reden om voor Club te kiezen'

Bas Dost de nieuwe spits van Club Brugge
Bas Dost de nieuwe spits van Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge wilde zich in de voorbije zomerse transferperiode al dolgraag versterken met Bas Dost. De transfersom die Eintracht Frankfurt op dat moment verlangde voor zijn spits, was de Belgen echter te gortig. Vlak voor kerst was het dan toch raak. In gesprek met Het Nieuwsblad legt de Nederlander nog maar eens uit waarom hij zo graag naar Club wilde verkassen.

In de zoektocht naar een spits kwam Club Brugge uiteindelijk uit bij Dost. De Nederlander zat op dat moment net een jaar bij Eintracht Frankfurt, maar stond wel degelijk open voor een transfer. Waar de Nederlander in dienst van onder meer VFL Wolfsburg en Sporting Club zeker was van zijn plek, ging het in Frankfurt allemaal wat stroever. Club was van de zomer echter niet van plan om zeven miljoen euro te betalen voor de komst van de spits. Omdat Philippe Clement in de eerste seizoenshelft maar zoekende bleef naar zijn beste optie voor in de punt, kwam het eind december toch tot een transfer.

En daar was zowel Club als Dost heel erg blij mee. ''Vorige zomer hoorde ik voor het eerst van de interesse. Club Brugge sprak me meteen aan'', vertelt de boomlange aanvaller in gesprek met Het Nieuwsblad. ''Ik wist dat de club de laatste jaren veel progressie heeft gemaakt. Daarnaast ben je hier ook heel dichtbij Nederland en wordt er ook Nederlands gesproken.''

Bas Dost in actie tegen STVV
Bas Dost was bij zijn debuut voor Club Brugge direct trefzeker. (Photo by Vincent Kalut/Photonews)

Volhardend

Dost moest echter geduld hebben. Gelukkig voor de spits verdween hij niet van Vincent Mannaert en Clement hun radar. Na zijn laatste wedstrijd voor Eintracht Frankfurt, op 19 december jongstleden, ging het snel. ''Het heeft van de zomer even gespeeld, maar ging niet door. Toen Club Brugge vorige maand opnieuw geïnteresseerd was, praatte ik ook met de trainer'', aldus de spits. ''Dat was een vierde goeie reden om voor Club te kiezen. Het sprak me aan dat ze hier zo volhardend waren.''

In zijn eerste wedstrijd voor Blauw-Zwart was Dost direct trefzeker. Op bezoek bij STVV promoveerde de Nederlander een leep balletje van Charles de Ketelaere keihard tot een treffer. Na de rust verscheen hij echter niet meer op het veld. Na afloop van de match vertelde hij dat hij zich uit voorzorg liet wisselen. Men verwacht dat hij zondag, als de koploper op bezoek gaat bij Beerschot, 'gewoon' negentig minuten in actie kan komen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand