Een groep met Bayern, PSG en Ajax? Het kan voor Club

PHOTONEWS 10899092 012
PHOTONEWS 10899092 012 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge plaatste zich in het afgelopen seizoen op een haartje na voor de achtste finales van de Champions League. Dit seizoen hoopt de ploeg van Philippe Clement wél door te stoten naar de volgende ronde. Dat belooft echter een klus van jewelste te worden. De Belgisch landskampioen kan namelijk in een groep belanden met Bayern München, Paris Saint-Germain en Ajax.

Blauw-Zwart heeft torenhoge ambities. Ook als het gaat om presteren in Europa. De kampioen van België droomt al jaren van overwintering in de Champions League. In het afgelopen seizoen stond de ploeg van Clement op de drempel van de volgende ronde. Uiteindelijk kwam ze op bezoek bij Lazio één doelpunt tekort. Een grote teleurstelling voor Clement en zijn spelers, maar de trots overheerste. Club Brugge speelde namelijk ruim een helft met een man minder. Met tien man knokte het zich nog terug tot 2-2, maar dat was dus niet voldoende voor een ticket voor de achtste finales.

In de afgelopen seizoenen had Blauw-Zwart weinig geluk tijdens de loting voor de groepsfase. Zo werd Club in 2018 gekoppeld aan onder meer Atlético Madrid en Borussia Dortmund en namen de Belgen het een jaar later op tegen Paris Saint-Germain en Real Madrid. Eigenlijk moest het vorig jaar gebeuren voor Club Brugge. Met Zenit, Dortmund en Lazio was de loting weliswaar opnieuw niet gering, maar in vergelijking met de twee seizoenen ervoor was die minder pittig. Binnenkort wordt er geloot voor de groepsfase van een nieuwe editie van de Champions League.

Twaalf ploegen strijden in de komende twee weken om de laatste zes tickets. Compleet is de potindeling dus nog niet, maar er is wel al heel veel duidelijk. Zo zal Club Brugge wederom genoegen moeten nemen met een plek in pot 4, wat betekent dat Clement en co hun borst nat mogen maken. De kans bestaat dat ze het moeten opnemen tegen Bayern München, Paris Saint-Germain (de nieuwe werkgever van Lionel Messi) én Ajax. PSG is één van de loodzware mogelijke tegenstanders van Club uit pot 2. Ook Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, Manchester United, Liverpool, Sevilla en Dortmund zitten in pot 2.

PSG zei nee tegen een Super League
Paris Saint-Germain is één van de mogelijke tegenstanders van Club Brugge in de Champions League. (Photo by Peter De Voecht/Photonews)
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand