Emmanuel Dennis komt los bij 1.FC Köln

Emmanuel Dennis
Emmanuel Dennis Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Een transfer naar een Europese (sub)topper stond op zijn planning, maar het werd uiteindelijk een tijdelijk vertrek naar 1.FC Köln. Emmanuel Dennis hoopt bij de Duitse middenmoter weer lekker te kunnen voetballer. De Nigeriaan is in ieder geval goed begonnen. Woensdagavond was hij immers voor de eerste keer trefzeker voor de ploeg uit Keulen.

Na sterke optredens tegen Real Madrid en Manchester United in respectievelijk de Champions League en Europa League, hoopte Dennis van de zomer op een transfer naar een Europese topcompetitie. In de wandelgangen kwam zijn naam bij enkele clubs op het bordje, waaronder Arsenal, Inter en Marseille op het bordje, maar hij bleef bij Club Brugge. De eerste seizoenshelft mondde voor hem echter uit in een grote teleurstelling. Hij was slechts één keer trefzeker. Daarnaast maakte hij zich met wangedrag in aanloop naar het bezoek aan Borussia Dortmund onmogelijk bij de achterban. Philippe Clement gaf hem weliswaar nog een kans, maar het was geen geheim dat de Blauw-Zwarten hem wilden verkopen.

Toch een transfer

Dennis zijn teleurstellende optredens in het slot van 2020 gooiden echter roet in het eten. Daarnaast keerde hij geblesseerd terug uit de winterstop. Een transfer leek er daardoor niet meer in te zitten. Totdat 1.FC Köln zich meldde op de stoep van Jan Breydel. De Duitsers wilden hem graag op huurbasis overnemen. Goed dan, dacht Vincent Mannaert. Club Brugge hoopt uiteraard dat hij in Duitsland weer zijn goede vorm hervindt, waardoor hij van de zomer mogelijk alsnog voor een leuk bedrag kan worden verkocht. Woensdagavond deed hij zijn marktwaarde in ieder geval alvast weer even stijgen.

Afgelopen zondag maakte hij zijn eerste opwachting voor FC Köln. Woensdagavond stond hij in de bekerwedstrijd tegen Jahn Regensburg opnieuw aan de aftrap. Na een kleine 25 minuten verdubbelde de huurling van Club Brugge de score voor de ploeg uit Keulen. Een lekker begin voor Dennis. Heel lang kon FC Köln echter niet genieten van de riante voorsprong. Jahn Regensburg, dat uitkomt op het tweede Duitse niveau, kwam nog voor de pauze terug tot 2-2.

https://twitter.com/fckoeln/status/1357058533271961602?s=20

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda