Ex-Club Ryan maakt mooie transfer naar Spanje

Terwijl Club Brugge nog altijd wacht op de eerste zomeraanwinst, heeft een aantal ex-spelers al een nieuwe club te pakken. Mathew Ryan, bijvoorbeeld. De goalie zat op een zijspoor bij Brighton & Hove Albion, na een teleurstellende uitleenbeurt aan Arsenal. Ryan keert met ingang van het nieuwe seizoen terug op de Spaanse velden.

Dat het netwerk van Club Brugge zich niet beperkt tot de Europese velden, bleek in de zomer van 2013. Toen verruilde Ryan het Australische Central Coast voor een avontuur op Jan Breydel. De goalie kwam uiteindelijk 102 keer in actie voor Blauw-Zwart, alvorens hij in de zomer van 2015 de overstap maakte naar Valencia. De Spanjaarden betaalden een slordige zeven miljoen euro voor zijn komst. Ryan zijn periode in Valencia werd echter geen succes.

Via KRC Genk belandde hij vier zomers geleden bij Brighton & Hove Albion. Daar kwam hij in de eerste helft van het voorbije seizoen op een zijspoor terecht. Hij maakte vervolgens een fraaie huurtransfer naar Arsenal, maar ook dat werd geen succes. Bij Brighton & Hove Albion was er geen perspectief meer voor de 29-jarige goalie, dus een definitieve transfer was de beste oplossing. Ook omdat hij met zijn land naar het WK van 2022 in Qatar wil. Ryan heeft dus getekend bij Real Sociedad. De Spanjaarden kondigden zijn komst maandagavond aan. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de nummer vijf van het afgelopen seizoen in Spanje.

https://twitter.com/RealSociedad/status/1414653716578410502?s=20

Ryan is overigens niet de enige ex-Club Brugge speler die Brighton & Hove Albion deze zomer heeft verlaten. Ook voor José Izquierdo kwam er een einde aan zijn periode bij The Seagulls. Hij zit momenteel zonder club, nadat Brighton & Hove Albion had besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Lees meer: