Flinke schorsing dreigt voor Club-huurling Openda

Loïs Openda komt voorlopig niet in actie voor Vitesse. Althans, als het aan de aanklager betaald voetbal van de KNVB ligt. De huurling van Club Brugge werd zaterdag met rood van het veld gestuurd en de aanklager wil hem daarvoor vier wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Maar niet als het aan Vitesse ligt.

Openda maakt veel indruk in zijn tweede seizoen in Nederland. Waar hij vorig seizoen dertien keer scoorde in 38 wedstrijden in alle competities, was hij in het huidige al goed voor vijftien doelpunten in 30 wedstrijden. Uitstekende statistieken dus voor de huurling van Club Brugge. Vorige week bezorgde hij Vitesse nog een belangrijke overwinning op Feyenoord.

Maar van het weekend was er een negatieve hoofdrol voor hem weggelegd. Openda kreeg in minuut 36 van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen een rode kaart wegens een tik in het gezicht van Mike te Wierik. De uitsluiting van Openda kwam Vitesse duur te staan, want de Arnhemmers leden een pijnlijke 1-3 nederlaag.

De rode kaart blijft Openda mogelijk voorlopig nog wel even dwarszitten. De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil de rappe aanvaller schorsen voor vier duels waarvan één voorwaardelijk. Maar als het aan Vitesse ligt, gaat dat niet door. De Arnhemmers laten via de officiële kanalen weten niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel.

'Omdat Vitesse en Openda het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing (waarvan één voorwaardelijk) niet accepteren, laten club en speler de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie van de KNVB. Naar verwachting wordt de zaak komende donderdag op een zitting behandeld', klinkt het op de clubsite.

https://twitter.com/MijnVitesse/status/1485620909755015176?s=20
Lees meer: