Genk bulkt van het vertrouwen: ''Waar eindigt dit?''

John van den Brom, trainer van Genk
John van den Brom, trainer van Genk Foto: © Vincent Kalut/Photo New

De verwachtingen voor de Champions' play-offs waren hooggespannen. Met Club Brugge, Antwerp FC, Anderlecht en KRC Genk als deelnemers is dat ook niet meer dan logisch. Antwerp FC en KRC Genk lieten er in de openingswedstrijd in ieder geval geen gras over groeien. Vooral de ploeg van John van den Brom zal met veel tevredenheid terugkijken op de start van Play-Off I. Zij sloeg in de slotfase alsnog toe en bezorgde de Great Old daarmee een nieuwe dreun. Bij de Genkies kunnen ze daarentegen hun geluk niet op. ''Dit smaakt naar meer.''

Antwerp FC en KRC Genk stonden twee weken geleden nog tegenover elkaar. Beide ploegen waren op de laatste speeldag van de reguliere competitie al zeker van een ticket voor de Champions' play-offs. Het was alleen nog de vraag wie van de twee als eerste achtervolger van Club Brugge aan de play-offs zou beginnen. Dat leek KRC Genk te worden, ware het niet dat de ploeg van Van den Brom een 1-2 voorsprong vlak voor tijd helemaal uit handen gaf. Vrijdagavond gaven de Genkies wederom een voorsprong uit handen.

Van den Brom zag de bui al hangen. ''Na de 2-1 van Antwerp dacht ik: of het loopt helemaal fout, of we gaan weer voetballen. Dat deden we na rust niet meer. Ze hebben power en kracht, maar gelukkig was onze reactie na de 2-1 óók heel groots. Zondag hebben we een geweldige finale gespeeld en toch waren we ook nu in staat om de match voetballend naar ons toe te trekken, dan ben je echt tevreden als coach. We wilden goed starten. Dat hebben we gedaan. Dit smaakt naar meer'', vertelde hij na afloop.

''Dan komen we in de buurt van de beste Belgische ploegen''

Van den Brom en zijn manschappen zitten inderdaad op een roze wolk. Afgelopen zondag veroverden ze ten koste van Standard de Beker van België en vrijdagavond passeerden ze Antwerp FC en Anderlecht op de ranglijst. KRC Genk barst dus van het vertrouwen. Vrijdagavond mag het opnieuw aan de bak. Dan is Club Brugge de tegenstander. ''Als wij voetballen, komen we in de buurt van de beste ploegen van België. Dat leeft enorm in de groep. Ik geniet enorm dezer dagen, dit was een geweldige wedstrijd. Waar eindigt dit?'', aldus Van den Brom.

Door de overwinning op Antwerp FC bedraagt het verschil tussen Club Brugge en KRC Genk momenteel zeven punten. Blauw-Zwart kan het gat zondagavond vergroten tot tien punten. Dan moet er uiteraard wel worden gewonnen van Anderlecht.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1388232564016562180?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Mechelen -
za 8 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Westerlo -
zo 16 okt. 2022, 18:30
Pro League
Anderlecht -
-
Club Brugge -
wo 19 okt. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Sint-Truiden -
za 22 okt. 2022, 20:45
Pro League
Union Saint-Gilloise -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Antwerp 9 15 27
2 Genk 9 13 22
3 Club Brugge 9 9 19
4 OH Leuven 9 3 17
5 Standard Liège 9 2 16
Bekijk de hele stand