Grote belangen voor Club Brugge op laatste speeldag

Nog één speeldag te gaan en dan zit de reguliere competitie van de Jupiler Pro League er alweer op. Hoewel Club Brugge al zeker is van een plaatsje in de Champions League, staat er voldoende op het spel in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen.

Na een tegenvallende eerste helft van het seizoen kon Club Brugge zich na de winterstop eigenlijk geen puntenverlies meer veroorloven. Door de nederlaag op Cercle in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft was de achterstand op koploper Union opgelopen tot zeven punten. Toen Alfred Schreuder begin januari werd aangesteld als opvolger van Philippe Clement, kreeg hij dan ook een duidelijke opdracht mee: de achterstand op Union verkleinen.

Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Het debuut van Schreuder als hoofdtrainer resulteerde weliswaar in een 2-0 zege op STVV, maar een week later volgde op Standard al het eerste puntenverlies van 2022. In de weken daarna ging het in de competitie ook mis tegen Union (0-0) en KAA Gent (1-2), waardoor het gat tussen Union en Club op een gegeven moment liefst twaalf punten bedroeg. De landstitel konden Schreuder en co toen wel even vergeten. De doelstelling werd plaatsing voor de Champions' play-offs.

Lees ook: Schreuder lijdt eerste nederlaag, maar ziet ontwikkeling

Zeven zeges op een rij

Waar Club Brugge vorig seizoen al ruim voor het einde van de reguliere competitie zeker was van deelname aan play-off I, werd het ticket dit seizoen 'pas' drie speelronden voor het einde veroverd. De overwinning op KRC Genk was de zesde opeenvolgende zege in de competitie. Afgelopen vrijdag volgde op Beerschot de zevende. De ploeg van Schreuder lijkt dus op tijd op stoom te zijn gekomen. De achterstand op Union is geslonken van twaalf naar vijf punten, waardoor de landstitel serieus terug in beeld is. Maar de goede reeks is weinig waard als het thuisduel met KV Mechelen geen zege oplevert.

Toen Club op bezoek ging bij KV Mechelen, was Clement nog de trainer en stonden Vormer, Dost en Maouassa aan de aftrap.

Club Brugge is er in ieder geval alles aan gelegen om ook de laatste wedstrijd van de reguliere competitie af te sluiten. Niet alleen om in het spoor van Union te blijven. Ook om revanche te nemen voor de nederlaag op KV Mechelen eerder dit seizoen. Die voelt inmiddels als een eeuwigheid geleden. Toen Club op 19 november op bezoek ging in het AFAS Stadion, was Clement nog de trainer, stonden Ruud Vormer, Bas Dost en Faitout Maouassa aan de aftrap en was Club nog actief in de Champions League.

Lees ook: Aankopen zwaar ondermaats: ''Niets te zoeken bij Club''

Mignolet

De ontmoeting met KV Mechelen volgde direct na een interlandperiode. Dat was te merken. Club maakte een moeizame indruk. In de eerste helft werd de ploeg van Clement bij vlagen overlopen. Maar de openingstreffer viel desondanks aan de andere kant. Dost opende na een paar minuten spelen in de tweede helft de score. Maar wie dacht dat Club de wedstrijd definitief naar zich toe zou trekken, kwam bedrogen uit. KV Mechelen knokte zich terug tot 1-1 en nam na 78 minuten zelfs de leiding. Simon Mignolet zal nog wel eens wakker schrikken van de 2-1 van Rob Schoofs. De doelman ging immers lelijk in de fout.

https://www.youtube.com/watch?v=kqiddc6Sg_k

Club heeft dus nog wat recht te zetten tegen de Malinwa. Ondanks het feit dat de ploeg van Schreuder al zeker is van de Champions' play-offs en KV Mechelen van de Europe' play-offs, kunnen we ons opmaken voor een interesse afsluiter van de reguliere competitie.

Lees meer: