Hendry mist kraker: wie moet de Schot vervangen?

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/hendry-haalt-uit-hij-is-extreem-hard-voor-mij-geweest/

Alfred Schreuder kan in de topper tegen Union van aanstaande donderdag geen beroep doen op Jack Hendry. De Schot moest zondag met rood inrukken en mist dus het thuisduel met de koploper. Een hard gelag voor het defensief kwetsbare Club Brugge. Wie moet de Schot gaan vervangen?

Het werd zondagmiddag in Luik niet de wedstrijd van de verdedigers. De Brugse defensie was voor de winterstop al onderwerp van gesprek en de roep om de achterhoede deze maand nog te versterken zal in de laatste dagen van de transfermarkt alleen maar luider worden. Brandon Mechele liet zich simpel aftroeven bij de 2-1 en ging in de fout bij de rode kaart van Jack Hendry, terwijl Stanley Nsoki naar de kant moest wegens fysieke klachten.

Gelukkig had Schreuder na afloop van de ontmoeting met Standard goed nieuws. ''Ik denk dat de blessure bij Nsoki wel meevalt'', leest het namens de coach op de clubsite. De Fransman kan donderdag mogelijk dus gewoon in actie komen tegen Union. Maar dat geldt natuurlijk niet voor Hendry. In een poging om een dramatische breedtepass van Mechele te herstellen schoffelde Hendry een aanvaller van Standard onderuit.

'We hebben genoeg opties als ik kijk naar onze selectie.'

Alfred Schreuder over de alternatieven voor de geschorste Jack Hendry.

Een uitsluiting was onvermijdelijk, waardoor Club Brugge het in de belangrijke wedstrijd tegen Union zonder zijn beste centrumverdediger moet doen. Maar Schreuder maakt zich geen zorgen over de vervanging van de Schot. ''We hebben genoeg opties als ik kijk naar onze selectie. Clinton (Mata, red.) kan bijvoorbeeld ook in het centrum spelen, dus daar maak ik me op dit moment geen zorgen over.''

Van der Brempt

Mata kwam na de rode kaart van Hendry naast Federico Ricca - die Nsoki had vervangen - en Mechele te spelen, terwijl Ignace Van der Brempt in de slotfase de rechterflank moest bestrijken. Van der Brempt wordt een optie voor donderdag als Schreuder besluit om Mata naar het centrum te halen. Het is echter de vraag of Schreuder het aandurft om in zo'n belangrijke wedstrijd aan te treden met Van der Brempt.

Dat de international van België U21 potentie heeft, is duidelijk. Maar het komt er nog altijd niet uit. Van der Brempt kreeg voor de winterstop al een aantal keer de kans van Philippe Clement, maar hij zakte eigenlijk telkens door het ijs. En de defensie van Club heeft juist stabiliteit nodig. Een basisplaats voor Ricca is daarom niet uitgesloten. Ook omdat Mata het in de afgelopen wedstrijden uitstekend deed als wingback. ''Clinton kwam er ook een paar keer goed overheen'', zei Schreuder zondag nog.

Opties genoeg voor de oefenmeester. Maar dat het ontbreken van Hendry tegen Union Schreuder kopzorgen bezorgt én een flink gemis is voor Club Brugge, dat is duidelijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand