Het is ijskoud in Kiev: komt Dynamo-Club nu ook in gevaar?

Supporters van Club tijdens de uitwedstrijd tegen Manchester United
Supporters van Club tijdens de uitwedstrijd tegen Manchester United Foto: © Vincent Kalut/Photo News

Over de winterse omstandigheden valt het een en het ander te zeggen. Zo leveren de witte dekens de mooiste plaatjes op en is het coronavirus (heel) even niet het onderwerp van gesprek. Het voetbal is er echter een stuk minder blij mee. Zo moest de Pro League al een aantal duels afgelasten, waaronder Charleroi-Club Brugge. Nu lijkt ook de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev in de Europa League in gevaar te komen.

Zondagmiddag was het al serieus de vraag of de wedstrijd tussen Charleroi en Club Brugge doorgang kon vinden. Op social media deden al meerdere foto's de ronde die lieten zien hoe zwaar het veld het te verduren had. Daarnaast bevestigde algemeen manager Mehdi Bayat van Charleroi al dat het duel in gevaar kwam. Club Brugge vertrok rond de klok van twee echter 'gewoon' naar de provincie Henegouwen. Het Nieuwsblad schreef in aanloop naar de busrit al dat de koploper serieus rekening hield met een afgelasting. Uiteindelijk besloot de Pro League inderdaad een streep te zetten door de ontmoeting. Aangezien op sommige plekken op het veld nog sneeuw lag en het bevroren was, achtten de betrokkene partijen het niet verstandig om te voetballen.

Bij Club Brugge konden ze het natuurlijk wel begrijpen. Zeker met de start van de knock-outfase van de Europa League in het achterhoofd. Die staat donderdagavond op programma. Terwijl de Pro League zich nadrukkelijk moet ontfermen over een nieuwe datum voor Charleroi-Club, begint Blauw-Zwart met de voorbereiding op de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev. We moeten er echter serieus rekening mee houden dat ook dat duel wordt uitgesteld. In Oekraïne is het de afgelopen tijd niet grappig koud. De temperaturen dalen tot ver onder het vriespunt. Donderdagavond zou het in Kiev tot -20 graden Celsius kunnen vriezen tijdens de wedstrijd Dynamo-Club, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

https://twitter.com/BartLagae/status/1361227399799652354?s=20

Weigeren om te spelen

Indien de temperaturen daadwerkelijk dalen tot minstens vijftien graden onder het vriespunt, kan één van beide clubs weigeren om te spelen. Nu zal Club dat waarschijnlijk niet zo snel doen, gezien het bomvolle speelschema dat de ploeg al te wachten staat. ''De UEFA zou de situatie ter plaatsen continu opvolgen en probeert er alles aan te doen om de wedstrijd te laten plaatsvinden'', schrijft Het Nieuwsblad.

Wordt vervolgd...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand