Hoofdrol voor Sandra bij ruime overwinning U19

Club Brugge is deze interlandperiode goed vertegenwoordigd bij de Rode Duivels. Niet alleen bij de nationale ploeg, maar ook bij de U21 en U19. Terwijl Simon Mignolet, Hans Vanaken en Charles de Ketelaere zich zaterdagavond plaatsten voor het WK van 2022 in Qatar, kwamen Noah Mbamba, Lynnt Audoor en Cisse Sandra in actie voor de U19. Vooral Sandra was enorm op dreef.

De nog altijd pas zeventienjarige Sandra meldde zich in uitstekende vorm bij de U19 van België. De middenvelder maakte dit seizoen weliswaar nog geen minuten in de Jupiler Pro League, maar deed wel negentig minuten mee in het bekerduel met Deinze. Zijn hoogtepunt beleefde hij echter bij Club NXT. In de uitwedstrijd tegen Manchester City in de UEFA Youth League maakte Sandra twee doelpunten, waarmee hij een enorm aandeel had in de spectaculaire comeback, die uiteindelijk leidde tot een 3-5 overwinning. In september was Sandra ook al twee keer trefzeker tegen RB Leipzig U19.

Dat hij een neusje voor het doel heeft, bewees hij zaterdagavond in dienst van de U19 van België. In het treffen met Luxemburg scoorde hij maar liefst drie keer. Sandra opende na 25 minuten de score. Tien minuten later maakte hij zijn tweede. De talentvolle Duivels waren veel te sterk voor hun leeftijdsgenoten uit Luxemburg. Sandra zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord. Hij maakte met nog twintig minuten te spelen de 5-1 en bepaalde daarmee de eindstand. Zoals hierboven geschreven was Sandra niet het enige talent van Club Brugge dat zich mocht melden bij de U19. Ook Mbamba en Audoor kregen een uitnodiging.

Beiden begonnen evenals Sandra aan de aftrap. Zowel Mbamba als Audoor speelde de hele wedstrijd. Sandra werd meteen na zijn derde treffer naar de kant gehaald. België U19 speelt dinsdag tegen Spanje. Ze is met twee zeges goed van start gegaan in haar kwalificatiegroep. Eerder waren de jonkies ook al met 5-1 te sterk voor Azerbeidzjan.

https://twitter.com/FTalentScout/status/1459932469856284677?s=20
Lees meer: