Izquierdo maakt tegen KV Kortrijk mogelijk zijn rentree

Club Brugge baarde opzien door op de slotdag van de transfermarkt nog de ene na de andere nieuwe speler binnen te halen. Naast Jack Hendry, Faitout Maouassa en Antonio Nusa arriveerde ook José Izquierdo in het Belfius Basecamp. De Colombiaan vertrok in 2017 naar Brighton & Hove Albion, maar is nu dus alweer even terug bij zijn oude club. Hij wacht echter nog op zijn rentree. Daar kan vrijdagavond verandering in komen. Izquierdo zit namelijk in de selectie voor het thuisduel met KV Kortrijk.

Dat bevestigde Philippe Clement donderdagmiddag op de persconferentie naar aanleiding van de ontmoeting met KV Kortrijk van vrijdag. Izquierdo groeide tussen 2014 en 2017 uit tot smaakmaker en publiekslieveling bij Club Brugge. In 2016 werd hij niet voor niets uitgeroepen tot beste speler op de Belgische velden. Het leverde hem een jaar later een mooie transfer naar Engeland op. Brighton & Hove Albion betaalde een kleine vijftien miljoen euro voor zijn komst. Ondanks een goede start, werd zijn periode in Engeland er een om snel te vergeten. Izquierdo sukkelde met blessures en kwam in de voorbije seizoenen nog maar nauwelijks in actie.

Heel gek was het dus niet dat Brighton & Hove Albion na afloop van het afgelopen seizoen besloot om zijn contract niet te verlengen. Izquierdo mocht transfervrij op zoek naar een nieuwe club, maar een nieuwe blessure maakte die zoektocht er niet makkelijker op. Club Brugge hielp hem echter een handje en opende de deuren voor een terugkeer. Izquierdo kreeg van zijn oude werkgever de tijd en ruimte om te revalideren en terug te keren naar zijn oude niveau. Anderhalve maand na zijn terugkeer is zijn rentree aanstaande. ''Izquierdo zal in de selectie zitten voor KV Kortrijk'', zei Clement donderdag tijdens zijn persbabbel.

Clement temperde echter meteen de verwachtingen. ''Wil dat zeggen dat hij al topfit is? Nee zeker niet. Hij toont wel specifieke kwaliteiten op training die de ploeg iets extra kan bijbrengen. Ik wil hem ook verder integreren op die manier'', aldus de oefenmeester. Het is dus nog maar de vraag of we hem vrijdag ook daadwerkelijk in actie zullen zien.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1448623529763672064?s=20
Lees meer: