Izquierdo terug bij Club: ''Ik ben zeer blij met deze kans''

José Izquierdo keert definitief terug bij Club Brugge. De Colombiaan vertrok in de zomer van 2017 naar de Premier League, maar zijn periode in Engeland werd geen groot succes. Hij sukkelde met blessures en daarvan is hij nog steeds niet verlost. Izquierdo zal voorlopig dus niet in actie komen voor Blauw-Zwart, maar zijn oude werkgever geeft hem wel de kans om op bekend terrein te revalideren.

''Ik ben zeer blij dat Club mij deze kans geeft'', aldus de Colombiaan. ''Ik heb me hier altijd goed gevoeld en de faciliteiten om terug naar mijn oude niveau te groeien zijn nergens beter dan in het Belfius Basecamp. De 'Club-familie' is geen holle slogan maar iets wat ik hier echt voel. Ik zal er alles aan doen om terug op mijn oude niveau te komen en hoop op termijn mijn dankbaarheid ook op het veld in Jan Breydel te kunnen tonen.''

Izquierdo verruilde zijn thuisland Colombia in de zomer van 2014 voor een avontuur bij Club Brugge. Daar kan hij vandaag de dag nog altijd met veel geluk op terugkijken. Hij speelde tussen 2014 en 2017 117 wedstrijden voor Club Brugge. Daarin scoorde hij 38 keer en gaf hij 19 assists. In 2016 werd Izquierdo uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in België. Een jaar later volgde zijn transfer naar Brighton & Hove Albion. In zijn eerste twee seizoenen deelde hij zijn visitekaartje bij vlagen uit, maar een succes werd het dus niet.

De Colombiaan sukkelde met blessures. In het seizoen 2019/2020 kwam hij zelfs geen minuut in actie. Vorig seizoen maakte hij zijn rentree op het veld, maar kwam hij niet meer dan acht minuten in actie in de Premier League. Brighton & Hove Albion besloot om zijn contract niet te verlengen, dus was Izquierdo transfervrij. Club geeft hem nu de kans om in alle rust te revalideren. Naar verwachting staat hij nog wel een paar maanden aan de kant.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1432765904379645957?s=20
Lees meer: