Lang gaat vechten voor zijn plek: ''Ik moet het laten zien''

De afgelopen week ging het bij Club Brugge voornamelijk over Noa Lang (21). De Nederlander verruilde op de valreep Ajax voor de Belgische landskampioen. Hoewel de verwachtingen hooggespannen zijn, moet hij het eerst allemaal nog maar eens laten zien. Zaterdagavond maakt hij zeer waarschijnlijk zijn debuut in de topper tegen Standard.

Op de slotdag van de transfermarkt pakte Club Brugge groots uit met de komst van Lang. Hij wordt in eerste instantie een jaar gehuurd van Ajax, alvorens hij voor zes miljoen euro definitief de overstap maakt. Zijn vertrek uit Amsterdam kwam voor veel Ajax-supporters als een verrassing. Hij kende een uitstekende voorbereiding, maar kreeg van Ajax-coach Erik ten Hag te horen dat hij weinig speeltijd zou krijgen.

Zijn vertrek uit Amsterdam doet hem veel, vertelt hij in gesprek met de NOS. ''Ik zou liegen als ik zeg dat ik er geen moeite mee heb. In mijn hoofd sta ik volgende week gewoon weer op De Toekomst om te trainen met Ajax, maar dat is niet meer. Ik zeg je heel eerlijk: het is niet leuk. Ik sluit nu een groot hoofdstuk in mijn leven. Als kleine jongen droomde ik van Ajax en ik ben trots dat ik het eerste heb gehaald, maar er zat veel meer in.''

Nummer 10

Tijd om afscheid te nemen van zijn ploegmaten bij Ajax heeft hij nog niet gehad. Na zijn presentatie bij Club Brugge moest hij zich melden bij Jong Oranje. Vanavond komt hij met de Nederlandse beloften in actie tegen de U21 van Cyprus. Naar alle waarschijnlijkheid maakt hij komende zaterdag deel uit van de wedstrijdselectie voor het bezoek aan Standard. Zijn debuut, met rugnummer 10, is aanstaande. ''Natuurlijk hartstikke leuk dat ik dat nummer krijg, maar ik moet me nog bewijzen. Niemand heeft garantie op speeltijd, ook de nummer tien niet. Ik moet het gaan laten zien.''

https://www.instagram.com/p/CF-e8OyJM4M/?utm_source=ig_web_copy_link

Huiswerk

In gesprek met de officiële kanalen van Club Brugge vertelde de openhartige flankspeler dat hij Club Brugge al langer op de voet volgt. Zo zag hij Blauw-Zwart vorig seizoen twee punten afsnoepen van Real Madrid. ''Ik ben een voetbalvolger, dus ik weet wel hoe groot Club Brugge is. Maar ik heb wel even opgezocht hoe groot het stadion is, hoeveel landstitels de club heeft, dat soort dingen.''

De kwalificatiewedstrijd tussen Cyprus U21 en Nederland U21 begint vanavond om 18.00 uur.

Lees meer: