Martínez neemt Mignolet toch niet mee naar Wales

Simon Mignolet keert eerder dan verwacht terug bij Club Brugge. De goalie meldde zich vorige week bij de Rode Duivels en zat afgelopen zaterdag nog op de bank in de kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Mignolet leek in aanmerking te komen voor een basisplaats tegen Wales, maar Roberto Martínez neemt de doelman van Blauw-Zwart niet mee naar het laatste kwalificatieduel.

Thibaut Courtois stond afgelopen zaterdag onder de lat in de thuiswedstrijd tegen Estland. Met de doelman van Real Madrid binnen de lijnen verzekerden de Rode Duivels zich dankzij een 3-1 zege van een ticket voor het WK van 2022 in Qatar. Terwijl Hans Vanaken en Charles de Ketelaere wel in actie kwamen, bleef Mignolet de hele wedstrijd op de bank. Na afloop vertelde Martínez dat Courtois naar alle waarschijnlijkheid niet mee zou gaan naar Wales voor het laatste kwalificatieduel, dat dinsdagavond wordt gespeeld. Courtois was niet helemaal fit, waardoor Mignolet mocht hopen op zijn eerste interland sinds 3 juni jongstleden.

Zover komt het echter niet. De goalie van Club Brugge behoort namelijk niet tot de selectie voor de uitwedstrijd tegen Wales. Martínez neemt met Koen Casteels, Matz Sels en Thomas Kaminski drie andere doelmannen mee naar Wales. Zo lijkt Martínez toch gehoor te geven aan de vraag van Philippe Clement. De coach van Club Brugge hoopte dat als de Rode Duivels zich tegen Estland al zouden plaatsen voor het WK, dat zijn internationals in en tegen Wales niet heel veel minuten zouden krijgen. Club Brugge speelt vrijdagavond namelijk de uitwedstrijd tegen KV Mechelen. Waar Mignolet dus niet mee afreist naar Wales, stappen Vanaken en De Ketelaere wel 'gewoon' in het vliegtuig. Of zij ook in actie zullen komen, zal moeten blijken. Vanaken had zaterdag nog een basisplaats. De Ketelaere kwam in de slotfase binnen de lijnen voor Kevin de Bruyne.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1460232818483675147?s=20
Lees meer: