Mata en Van der Brempt zadelen Schreuder op met probleem

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/mata-over-transfer-gras-is-niet-altijd-groener-aan-de-overkant/

Alfred Schreuder beleeft geen zorgeloze start van zijn periode als hoofdtrainer van Club Brugge. De coach heeft in zijn eerste wedstrijden te maken met de nodige personele problemen. Dat is in de aanloop naar het bezoek aan KV Kortrijk niet anders. Jack Hendry keert weliswaar terug, maar Clinton Mata ontbreekt.

Alfred Schreuder moest puzzelen voor de topper tegen Union. Jack Hendry werd afgelopen zondag op Standard met rood van het veld gestuurd, waardoor hij het thuisduel met de koploper moest missen. En dan vertrok Tajon Buchanan daags na de verplaatsing op Standard ook nog eens naar de Canadese nationale ploeg. Twee spelers die cruciaal zijn in het systeem van Schreuder vielen dus weg.

Maar de oefenmeester gaf zondag na afloop al aan dat hij zich geen zorgen maakte over de vervanging van Hendry. Volgens Schreuder herbergde zijn selectie genoeg opties om de Schot te vervangen. Het meest voor de hand lag dat Clinton Mata zou opschuiven naar het centrum en Ignace Van der Brempt de rechterflank op zich zou nemen. Zo had Schreuder tot ook in zijn hoofd, ware het niet dat Van der Brempt de coach toch met hoofdbrekens opzadelde.

De international van België U21 wilde niet in actie komen tegen Union. Reden? Hij staat op het punt om een transfer te maken naar Red Bull Salzburg. Die wil hij het liefst zo snel mogelijk officialiseren. Van der Brempt zijn hoofd stond er niet naar om tegen Union in actie te komen en dus trok Schreuder zijn conclusies. Maar dit had wel als gevolg dat de coach verder moest gaan puzzelen aan zijn defensie.

Mitrovic maakte op 22 augustus voor het laatst zijn opwachting. Maar tegen Union was hij een van de betere.

Mitrovic

Heel veel opties waren er niet meer. Tibo Persyn was immers al vertrokken naar KVC Westerlo. Bleef over: Matej Mitrovic. De Kroaat had op 22 augustus voor het laatst zijn opwachting gemaakt bij Club. Maar tegen Union was hij een van de betere op het veld. Mitrovic stond in eerste instantie op de nominatie om te vertrekken, maar Schreuder zal hem nu graag willen behouden. Zeker omdat Stanley Nsoki opnieuw een erg zwakke indruk maakte.

Maar in de aanloop naar het lastige uitduel met KV Kortrijk liggen de problemen niet per se centraal achterin. Hendry keert immers terug van een schorsing. Op de flanken moet Schreuder echter wel weer puzzelen. Mata is door zijn gele kaart tegen Union - zijn vijfde dit seizoen - geschorst, Persyn is tijdelijk vertrokken en Van der Brempt staat dus op het punt om de deur op Jan Breydel achter zich dicht te trekken.

De opties voor de rechterflank zijn op. Zeker ook omdat Buchanan niet van de partij is. Eduard Sobol lijkt nu de voornaamste kandidaat om Mata te vervangen. Sobol is weliswaar van origine een linksback, maar tegen Union speelde hij in het slot al op de rechterflank. Voor de linkerflank kan Schreuder kiezen uit Federico Ricca, Faitout Maouassa én Kamal Sowah. Maar Sowah bewaart na zijn optreden tegen RB Leipzig geen al te beste herinneringen aan die positie...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand