Met deze elf begint Club aan het treffen met Oostende

Charles de Ketelaere keert in de uitwedstrijd tegen KV Oostende terug in de basis van Club Brugge. De aanvaller was vorige week alweer fit genoeg om in actie te komen, maar toen bracht Alfred Schreuder hem op Seraing als invaller. In de Diaz Arena verschijnt De Ketelaere dus aan de aftrap. Dat gaat ten koste van Noa Lang.

Het Laatste Nieuws pakte even voor de officiële aankondiging van de opstelling uit met het nieuws over Lang zijn reserverol. Daarmee neemt Schreuder geen halve maatregelen. De Nederlander verkeert weliswaar al weken in mindere vorm. Maar dat zal niet de belangrijkste reden zijn waarom hij op KV Oostende op de bank begint. Club Brugge boekte vorige week een eenvoudige en overtuigende zege op Seraing. Maar na afloop ging het vooral over de reactie van Lang na diens vroege wissel.

De aanvaller verzorgde in de eerste helft weliswaar een assist op Andreas Skov Olsen, maar voor de rest slaagde hij er niet in om zijn stempel te drukken op het spel. En dat was niet voor het eerst in 2022. Schreuder besloot om Lang al vroeg in de tweede helft naar de kant te halen. Daar was de aanvaller duidelijk niet van gediend. Zonder Schreuder ook maar aan te kijken of een hand te schudden, vertrok Lang rechtstreeks naar de kleedkamer.

Schreuder was daar uiteraard niet over te spreken. ''Het is dus zonde dat dit gebeurde, want dit hoefde niet na zo’n mooie avond'', zei de coach na afloop. Hij werd er tijdens zijn persbabbel in de aanloop naar KV Oostende uiteraard nogmaals naar gevraagd. Maar volgens Schreuder was het afgesloten. Het moeizame huwelijk tussen Lang en de opvolger krijgt met zijn reserverol op KV Oostende echter een nieuw hoofdstuk.

De Ketelaere is de vervanger van Lang. De Rode Duivel haakte in de aanloop naar de topper tegen Antwerp FC geblesseerd af en testte ook nog eens positief op Covid. Hij vond het niet verstandig om in de tweede halve finale tegen KAA Gent minuten te maken, dus was het tot het bezoek aan Seraing wachten op zijn rentree. Op KV Oostende keert De Ketelaere dus terug in de basis. Voor de rest kiest Schreuder voor dezelfde namen als in de afgelopen wedstrijden.

OPSTELLING CLUB BRUGGE: Mignolet, Mata, Mechele, Nsoki, Odoi, Skov Olsen, Rits, Vanaken, Buchanan, De Ketelaere en Adamyan.

Lees meer: