Met deze elf keert De Mil terug bij Club NXT

Club NXT-coach Rik De Mil
Club NXT-coach Rik De Mil Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Evenals Philippe clement heeft Rik De Mil twee hectische weken achter de rug. Waar de coach van Club NXT zich normaal gesproken voorbereidt op een wedstrijd in 1B, moest hij plots Club Brugge naar een goed resultaat in de Europa League leiden. Zover kwam het echter niet. Vanavond keert hij terug op de bank bij de beloften. Voor hen staat de thuiswedstrijd tegen Westerlo op het programma.

Toen Clement zich niet lekker voelde en niet lang daarna positief testte op COVID-19, wist De Mil hoe laat het was. De trainer van de beloften moest zijn gebruikelijke werkzaamheden naast zich neer leggen en zich melden bij de hoofdmacht. Die was zich aan het voorbereiden op de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev. De voorbereiding verliep allesbehalve vlekkeloos. Desondanks slaagde De Mil erin een goed en gemotiveerd Club Brugge het veld in te sturen. Het 1-1 gelijkspel in Oekraïne bleek een week later helaas niet voldoende voor een ticket voor de achtste finales van de Europa League.

Inmiddels is Clement volledig hersteld en klaar om Club Brugge naar de halve finales van het bekertoernooi te leiden. De Mil kan zich dan ook weer concentreren op Club NXT. De beloften spelen vanavond om 18.30 uur de inhaalwedstrijd tegen Westerlo. De ontmoeting met de huidige nummer drie stond in eerste instantie voor begin februari gepland. Door de winterse omstandigheden besloot de Pro League die echter uit te stellen. Een midweeks programma dus voor Club NXT, dat ondertussen enorm toe is aan een overwinning. De laatste driepunter dateert inmiddels van ruim drie maanden geleden. Op 20 november was het met 2-0 te sterk voor Lierse Kempenzonen.

Basisdebuut voor Servais

Vanavond komt de nummer drie dus op bezoek. Dat belooft opnieuw een zeer lastig duel te worden. Doordat Clement inmiddels weer een beroep kan doen op Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken en Noa Lang, kan Club NXT weer een aantal van zijn sterkhouders opstellen. Zo keren Maxime de Cuyper, Nathan Fuakala en Arne Engels allemaal terug in de basis. Ook Mathis Servais begint aan de aftrap. Het is de eerste keer dat hij vanaf minuut één op het veld staat. De afgelopen weken mocht de jonge aanvaller al even ruiken aan de hoofdmacht.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1367149926329761793?s=20

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand