Mignolet haakt geblesseerd af bij de Rode Duivels

Simon Mignolet heeft het trainingskamp van de Rode Duivels verlaten. De doelman van Club Brugge viel zondagavond geblesseerd uit tijdens de warming-up voor het duel met Portugal in de achtste finales. Het leek in eerste instantie om een lichte blessure te gaan, maar blijkbaar is hij niet fit genoeg om in het restant van het toernooi nog van waarde te kunnen zijn.

Vier spelers van Club Brugge mochten hopen op een uitnodiging voor het EK. Naast Mignolet kwamen ook Hans Vanaken, Brandon Mechele en Charles de Ketelaere in aanmerking voor de selectie van Roberto Martínez. Van hen was alleen Mignolet al zeker van zijn plek. De doelman was er in 2014, 2016 en 2018 immers ook al bij als stand-in van Thibaut Courtois. Ook dit EK fungeerde hij als eerste keus achter de goalie van Real Madrid. Mignolet kreeg in de aanloop naar het eindtoernooi nog wel het vertrouwen in het oefenduel met Griekenland.

In de groepsfase was er geen rol voor hem weggelegd. Heel gek is dat natuurlijk niet. Courtois is al jaren de onbetwistbare nummer één bij de Rode Duivels en laat dat ook deze zomer zien. Zondagavond was hij tegen Portugal nog belangrijk met een puike reflex op een kopbal van dichtbij. Toen zat Mignolet al op de tribune. De doelman van Club Brugge moest geblesseerd afhaken tijdens de warming-up. Matz Sels werd daardoor de stand-in van Courtois. Wat Mignolet precies heeft, is nog niet duidelijk. Wel heeft hij het Belgische kamp inmiddels dus verlaten. Thomas Kaminski is zijn vervanger.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1409528518766125057?s=20
Lees meer: