Na flinke tikken, eindelijk weer goed nieuws voor Dennis

Dat de toekomst van Emmanuel Dennis niet op Jan Breydel ligt, is inmiddels wel duidelijk. Maar waar dan wel? Dat zal in de komende weken en maanden moeten blijken. Misschien toch wel bij 1.FC Köln. Friedhelm Funkel, sinds deze week de nieuwe hoofdtrainer, gunt de Nigeriaan namelijk een nieuwe kans. Hij begint voor de eerste keer sinds 27 februari aan de aftrap.

Dennis aasde afgelopen zomer op een vertrek bij Club Brugge. De interesse was er wel, maar tot een transfer kwam het niet. Wat volgde, was een teleurstellende eerste seizoenshelft, waarin hij slechts één keer scoorde. Daarnaast misdroeg hij zich flink in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League. Dat was de druppel voor Philippe Clement en Club Brugge. De coach deed nog maar nauwelijks een beroep op de Nigeriaan. Een vertrek leek voor beide partijen de beste optie.

Dennis keerde echter geblesseerd terug uit de winterstop, terwijl zijn marktwaarde vanwege zijn teleurstellende prestaties flink was gedaald. Een vertrek leek er dan ook niet in te zitten. Totdat FC Köln zich meldde met de vraag of het Dennis voor het restant van het seizoen kon overnemen. Ja, zei Club Brugge. Dennis kwam in de eerste weken wel aan spelen toe, maar maakte weinig indruk. In de afgelopen wedstrijden kwam hij alleen nog als invaller binnen de lijnen. Vorig weekend behoorde hij niet eens tot de wedstrijdselectie. Vanavond komt daar verandering in. Dennis begint zelfs aan de aftrap van het duel met Bayer Leverkusen.

https://twitter.com/fckoeln/status/1383442853817319433

FC Köln kan een overwinning goed gebruiken, want de ploeg staat momenteel op de voorlaatste plaats. De achterstand op nummer zestien Hertha BSC bedraagt drie punten.

Lees meer: