Negatieve hoofdrol Openda, Krmencik scoort weer eens

Zeven spelers met een contract bij Club Brugge spelen hun wedstrijden dit seizoen voor een andere club. Michael Krmencik, Loïs Openda, Thibault Vlietinck, Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus trokken de deur van Jan Breydel afgelopen zomer tijdelijk achter zich dicht. Hoe beleefden hoe zij het afgelopen weekend? Een nieuwe Loan Watch, met onder meer een negatieve hoofdrol voor Loïs Openda.

Michael Krmencik (Slavia Praag)

Het liefst had Club Brugge gezien dat Krmencik afgelopen zomer een definitieve transfer zou maken. Maar zover kwam het dus niet. Krmencik keerde op huurbasis terug naar zijn thuisland. Een heel groot succes is zijn rentree in Tsjechië nog niet. Hij scoorde weliswaar zeven keer in twintig wedstrijden in alle competities, maar drie daarvan maakte hij voor het tweede elftal van Slavia Praag.

Voor de hoofdmacht was Krmencik dus pas vier keer trefzeker. Een basisplaats heeft hij nog niet weten te veroveren, onder meer door blessures. Misschien dat daar in de tweede seizoenshelft verandering in komt. Die gaat voor Slavia Praag komend weekend pas weer van start. De regerend landskampioen van Tsjechië verbleef de afgelopen weken in Portugal. Tijdens een onderling oefenduel, tevens de afsluiter van het trainingskamp, was Krmencik trefzeker.

https://twitter.com/slavia_eng/status/1485303770212884481?s=20

Loïs Openda (Vitesse)

Waar Krmencik nog weinig potten kan breken, beleeft Openda vooralsnog een geweldig seizoen. Het is het tweede opeenvolgende seizoen dat de rappe aanvaller op huurbasis uitkomt voor Vitesse en in het huidige doet hij het nog een stukkie beter. Openda was in dertig wedstrijden in alle competities goed voor al vijftien doelpunten en vier assists.

Ook in 2022 schoot hij uit de startblokken. Zo bezorgde hij Vitesse vorige week nog een belangrijke 0-1 overwinning op Feyenoord. Maar afgelopen zaterdag was er een negatieve hoofdrol weggelegd voor Openda. In minuut 36 van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen kreeg Openda een rode kaart wegens een elleboogstoot.

Het bleek een dure rode kaart voor Vitesse, want de Arnhemmers leden een pijnlijke 1-3 nederlaag. Daardoor zakten ze af naar de zesde plaats. Komend weekend neemt Vitesse het op tegen de nummer vier. Een belangrijke wedstrijd, maar daarin moet de ploeg van Thomas Letsch het dus wel stellen zonder Openda...

https://twitter.com/MijnVitesse/status/1484952995313987588?s=20

Thibault Vlietinck (OH Leuven)

Club Brugge verlengde afgelopen zomer het contract van Vlietinck. Niet omdat Blauw-Zwart nog een toekomst in West-Vlaanderen voor hem ziet weggelegd, maar omdat het wilde voorkomen dat hij komende zomer transfervrij de deur uitloopt. Het wordt voor Club echter nog lastig om een vergoeding voor hem te ontvangen.

Vlietinck komt er dit seizoen namelijk niet aan te pas bij OH Leuven, waar hij voor het tweede opeenvolgende seizoen op huurbasis actief is. Vlietinck kwam vooralsnog pas 168 minuten in actie, verdeeld over negen wedstrijden. Afgelopen weekend zat hij niet bij de kern voor het uitduel met Beerschot, dat met 3-1 verloren ging voor OH Leuven.

Maxim De Cuyper (KVC Westerlo)

Waar de Jupiler Pro League de eerste twee speeldagen van 2022 alweer achter de rug heeft, kwam 1B afgelopen weekend weer rustig op gang. KVC Westerlo moest echter nog even wachten. De wedstrijd tegen Deinze werd uitgesteld wegens een coronauitbraak bij Deinze. Maxim De Cuyper had sowieso geen minuten gemaakt. De linksachter liep in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Virton tegen zijn vierde gele kaart op en moet dus nog een schorsing uitzitten.

Thomas Van den Keybus (KVC Westerlo)

Dat geldt ook voor Van den Keybus. Evenals De Cuyper incasseerde Van den Keybus in de wedstrijd tegen Virton zijn vierde gele kaart in de competitie. Daardoor moeten beide huurlingen het uitduel met RWDM van dinsdagavond aan zich voorbij laten gaan. KVC Westerlo kan bij een overwinning nog verder uitlopen op nummer twee Waasland-Beveren. Het verschil bedraagt nu zeven punten in het voordeel van KVC Westerlo, dat ook nog twee wedstrijden tegoed heeft.

David Okereke (Venezia FC)

De voormalig recordaankoop van Club Brugge laat zich dit seizoen zien in Italië. Okereke was al vijf keer trefzeker voor de promovendus en deed dat een aantal keer zeer fraai. Afgelopen weekend kon de Nigeriaan echter geen feestje vieren. Venezia FC verloor met 2-1 op het veld van regerend landskampioen en koploper Inter. Okereke had een basisplaats, maar werd na 81 minuten gewisseld.

David Okereke viert een treffer voor Venezia FC
David Okereke viert een treffer voor Venezia FC. Afgelopen weekend kon hij het net helaas niet vinden. (©Ettore Griffoni/Ipa/Empics Entertainment/Photo News)

Youssouph Badji (Stade Brestois)

Het verhaal van Badji in dienst van Stade Brestois begint een beetje hopeloos te worden. Club Brugge verhuurde de jonge Senegalees met de beste bedoelingen aan de Franse club, maar het wil bepaald niet vlotten. Badji kwam vooralsnog pas 203 minuten in actie, verdeeld over elf wedstrijd. Zaterdag bleef hij in de thuiswedstrijd tegen Lille de hele wedstrijd op de bank. Stade Brestois won wel, met 2-1.

Lees meer: