Newcastle United heeft recordbedrag over voor rappe Nigeriaan'

Tackle op Dennis Club Brugge Gent
Tackle op Dennis Club Brugge Gent Foto: © Foto: ©Blue Army

Emmanuel Dennis heeft zich ondanks een wisselvallig seizoen in de kijker gespeeld van meerdere Engelse clubs. Nadat eerder Arsenal al interesse toonde, zou nu Newcastle United azen op de rappe aanvaller. The Magpies zouden van Dennis de duurste speler in de geschiedenis van Club Brugge willen maken.

Dat melden The Sun en Eurosport. Newcastle United is sinds kort in handen van Saoedische eigenaars. De club heeft torenhoge ambities en wil zich de komende jaren in de top van Engeland vestigen. Om die ambities kracht bij te zetten, hoopt de club nieuwe sterren naar St. Jame's Park te halen.

Tot die spelers behoort dus ook Dennis. Als we The Sun en Eurosport moeten geloven, heeft Newcastle United maar liefst 28 miljoen euro over voor de aanvaller. Daarmee zou hij dus in één klap de duurste verkoop in de clubgeschiedenis worden. Dat record is nu nog in handen van Wesley, die afgelopen zomer voor 25 miljoen euro vertrok naar Aston Villa.

https://twitter.com/BlauwZwartFans/status/1270380413928845316?s=20

Dat Newcastle United zijn oog heeft laten vallen op Dennis is best opvallend te noemen. Hoewel Club Brugge een sterk seizoen kende in eigen land, waren de prestaties van de 22-jarige aanvaller erg wisselvallig. In 22 competitiewedstrijden scoorde hij slechts 5 keer. In Europees verband kwam Dennis daarentegen wat overtuigender voor de dag. Zo scoorde hij twee keer tegen Real Madrid in Santiago Bernabéu en was hij in de Europa League trefzeker tegen Manchester United.

De geruchten dat ook Arsenal Dennis op het lijstje heeft staan, deden onlangs de ronde. The Gunners zouden echter een streep door zijn naam hebben gezet. Niet omdat Club Brugge een te hoog bedrag voor hem zou vragen, maar omdat de Londenaren de voorkeur geven aan Odsonne Edouard (Celtic), Moussa Dembele (Lyon) of Jonathan David (KAA). Laatstgenoemde zou evenals Dennis ook in de belangstelling staan van Newcastle.

/><figcaption>Dennis, met nummer 42, viert één van zijn twee doelpunten tegen Real Madrid. De wedstrijd eindigde in oktober in een 2-2 gelijkspel. Photo News</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p></p><!-- /wp:paragraph -->
							</div>
						
						
						<div class=
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand