Nusa opvallende afwezige bij Club NXT in beloftenkraker

Antonio Nusa is maandagavond niet van de partij als Club NXT het opneemt tegen Anderlecht U21. De Noor was in de vorige weken een van de uitblinkers in de ploeg van Rik De Mil, maar zit voor de tweede ontmoeting met Anderlecht in zes dagen niet in de kern. De Mil kan daarentegen wel een beroep doen op Noah Mbamba, Daniel Pérez, Cisse Sandra en Lynnt Audoor.

Club NXT deed vorige week goede zaken in de strijd om promotie naar 1B. Het was met 2-0 te sterk voor Anderlecht U21, waardoor het de derde plek overnam van Standard U21. De voorsprong op Standard is echter slechts twee punten. Club NXT kan zich op bezoek bij Anderlecht dus geen puntenverlies veroorloven.

De 2-0 overwinning in The NEST heeft de ploeg van De Mil in ieder geval een enorme boost gegeven. Een nieuw sterk optreden is nodig, want Anderlecht aast natuurlijk op revanche. De Mil kan dus geen beroep doen op Nusa. De Noorse aanvaller had vorige week nog een basisplaats, maar zit in Brussel zelfs niet op de bank. Mogelijk omdat hij zich met de hoofdmacht voorbereidt op de return tegen KAA Gent in de halve finale van de Croky Cup.

Dat Nusa ontbreekt, betekent natuurlijk niet dat er geen kwaliteit op het veld staat. De Mil kan maandagavond immers wel 'gewoon' een beroep doen op Sandra, Audoor, Mbamba en Pérez. Pérez was vorige week nog trefzeker. Op doel staat ditmaal Nick Shinton en geen Senne Lammens. De ontmoeting tussen Anderlecht en Club NXT vat aan om 19.30 uur en is live te volgen via deze link (maar dan moet je wel eerst een profiel aanmaken).

https://twitter.com/unimetano/status/1498361160407695365?s=20&t=65jIFjnVT2TL3ML1F58Wew
Lees meer: