NXT met ijzersterke elf tegen Essevee, Nusa van de partij

Antonio Nusa heeft maandagavond een basisplaats bij Club NXT in het thuisduel met Zulte-Waregem U21. De Noor ontbrak in de afgelopen drie wedstrijden van de beloften, maar verschijnt tegen Essevee dus terug aan de aftrap. Ook Senne Lammens, Noah Mbamba, Cisse Sandra en Daniel Pérez hebben allemaal een basisplaats.

Nusa was drie weken geleden voor het laatst van de partij bij Club NXT. Nadien zat hij een paar keer in de selectie van de hoofdmacht, maar kreeg hij geen minuten van Alfred Schreuder. In de thuiswedstrijd van Club NXT tegen Zulte-Waregem U21 is hij dus terug van de partij. Rik De Mil kan de Noor goed gebruiken, want zijn ploeg heeft dringend behoefte aan een overwinning.

Na de 2-0 overwinning op Anderlecht U21 van drie weken geleden zag het er erg goed uit voor Club NXT. De ploeg van De Mil denderde de felbegeerde top vier binnen en loste Standard U21 zelfs af als nummer drie. De nummers één tot en met vier van de Pro League U21 promoveren na dit seizoen naar 1B. Dat is natuurlijk het ultieme doel van Club NXT. Maar zover is het nog lang niet.

De ploeg van De Mil verloor na de 2-0 zege op Anderlecht met 1-0 van hetzelfde Anderlecht en speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen OH Leuven. Daardoor bedraagt de voorsprong op Standard en KAA Gent respectievelijk slechts drie en vier punten. Een nieuwe misstap kan de Brugse beloften dus heel duur komen te staan. Excuses tellen niet meer, zeker niet als we naar de basiself kijken.

Nusa is terug van de partij, terwijl Lynnt Audoor, Lammens, Pérez, Mbamba en Sandra ook allemaal aan de aftrap verschijnen. Zij waren er afgelopen vrijdag allemaal niet bij tegen KRC Genk in de halve finale van de Beker van België U21. Zonder de 'grote' namen verloor Club NXT met 2-1. Een overwinning op Essevee is dus ook nodig om het goede gevoel terug te krijgen. Of Club NXT daarin gaat slagen, merken we vanaf 19.30 uur. Dan klinkt de aftrap in The NEST.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1503432639264530443?s=20&t=BnXzLDlt80YA86mn50tivg
Lees meer: