Officieel: Krmencik trekt op huurbasis naar PAOK

Standard tegen Club Brugge
Standard tegen Club Brugge Foto: © Photonews/Orange Pictures/Photo News

Een aantal weken terug uitte Philippe Clement zich voor het eerst openlijk over de toekomst van Michael Krmencik. De coach sprak duidelijke taal: hij mocht op zoek naar een nieuwe werkgever. Nog geen maand later heeft de spits zijn transfer te pakken. Hij komt in het restant van het seizoen op huurbasis uit voor PAOK. In de media ging het gerucht dat de Griekse topclub hem na dit seizoen definitief kan overnemen, maar er is geen aankoopoptie bedongen.

Nog geen jaar geleden streek Krmencik neer op Jan Breydel. De Tsjech maakte met zijn scoringsdrift indruk in zijn thuisland. In het shirt van Club Brugge wilde het echter maar niet vlotten. Dit seizoen scoorde hij weliswaar in twee opeenvolgende wedstrijden, maar die opleving bleek slechts van korte duur. Clement deed op 28 november voor het laatst een beroep op Krmencik. Op bezoek bij Moeskroen speelde hij net aan een uur. Ook in dat duel wist hij niet te imponeren. In aanloop naar het recente bezoek aan KV Mechelen bevestigde Clement dat Krmencik mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Zijn perspectief op speeltijd slonk met de week en werd er door de komst van Bas Dost alleen maar minder op. Aan interesse van andere clubs had hij ondanks zijn teleurstellende optredens geen gebrek. Zo zou Viktoria Plzen, met wie Club Brugge vorig jaar nog zaken deed, wel oren hebben naar een nieuwe samenwerking. De keuze viel echter op PAOK. Maandagmiddag circuleerden op social media al beelden rond waarop Krmencik poseerde met een sjaal van de Griekse topclub. Doordat de huidige nummer drie van de Griekse Super League geen aankoopoptie heeft bedongen, lijkt Krmencik na de zomer zich weer te kunnen melden in Brugge.

Voor Blauw-Zwart speelde hij vooralsnog 19 wedstrijden. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij drie keer een assist.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1346197816138485760?s=20
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
28/05
Club Brugge
18:30
Genk
zo
4/06
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand