Officieel: Mignolet kan spelen tegen Dynamo Kiev

Simon Mignolet redt penalty
Simon Mignolet redt penalty Foto: © ©Photonews

In de aanloop naar de return tegen Dynamo Kiev in de Europa League is er dan toch ook nog goed nieuws voor Club Brugge. Simon Mignolet kan 'gewoon' in actie komen. De doelman testte in eerste instantie positief op corona, maar uit een hertest blijkt hij helemaal niet besmet. Charles de Ketelaere is daarentegen niet van de partij en blijft in quarantaine.

Dat Mignolet vanavond gewoon in actie kan komen, is natuurlijk een flinke meevaller voor Club Brugge. Daarnaast krijgt de koploper van België haar gelijk. Blauw-Zwart was nogal verrast door de uitslag van de testen van dinsdagmorgen. Daaruit bleek zowel Mignolet als De Ketelaere positief. Dat was gek, want beide spelers hadden geen symptomen en testten afgelopen vrijdag nog negatief. Club Brugge had dan ook haar twijfels bij de uitslag en besloot Mignolet en De Ketelaere nog een keer te testen.

Uit de hertest blijkt Mignolet dus negatief op corona. Dat geldt helaas niet voor De Ketelaere. Het goudhaantje van de eerste seizoenshelft blijft in quarantaine en zal dus ook de uitwedstrijd tegen AA Gent van komende zondag moeten missen. De Ketelaere was vorige week in Kiev en afgelopen maandagavond tegen OH Leuven 'gewoon' nog basisspeler bij de Blauw-Zwarten. Rik De Mil, die door de afwezigheid van Philippe Clement nog altijd de honneurs waarneemt, moet dus op zoek naar een vervanger. Naar verluidt wordt De Ketelaere vervangen door Nabil Dirar. De Marokkaan vierde in Oekraïne als vleugelspeler zijn rentree in de basis, maar lijkt vanavond op het middenveld te spelen.

In tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen OHL behoren Nathan Fuakala, Ibrahima Fofana, Arne Engels en Mathis Servais tot de selectie. De beloften van Club NXT reisden vorige week ook al mee naar Kiev. Geen van hen kwam daar overigens in actie. Ignace Van Der Brempt wel. Hij kwam met nog zo'n twintig minuten te voetballen binnen de lijnen voor Dirar. Maandagavond stond hij aan de aftrap en maakte hij op fraaie wijze de openingstreffer. Vanavond wordt hij weer in de basis verwacht.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1364938157012189184?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Gent 3 1 5
7 Zulte-Waregem 3 1 4
8 Club Brugge 3 0 4
9 Standard Liège 3 0 4
10 Kortrijk 3 -1 4
Bekijk de hele stand