Omdat ze zo lekker zijn: de goals tegen KAA Gent

Bas Dost heeft gescoord voor Club Brugge
Bas Dost heeft gescoord voor Club Brugge Foto: © Herman Dingler/Orange Pictures/Photo News

Club Brugge was er veel aan gelegen om na het puntenverlies tegen Charleroi te winnen in de Ghelamco Arena van KAA Gent. Daarnaast wilden Philippe Clement en zijn manschappen zich revancheren voor de nederlaag die ze eerder dit seizoen leden tegen de Buffalo's. Na 45 minuten zag dat er echter niet naar uit. In de tweede helft kwam Blauw-Zwart een stuk beter voor de dag. Dankzij vier lekkere goals stapte het met een heerlijke driepunter in de bus.

De ontmoeting tussen KAA Gent en Club Brugge stond in eerste instantie voor 28 februari gepland. Omdat de koploper toen met maar liefst negen coronagevallen te maken had, vroeg het de Pro League de wedstrijd uit te stellen. Zo geschiedde. Maandagavond kon Clement, op de geschorste Odilon Kossounou na, een beroep doen op zijn sterkste selectie. Ook Bas Dost was weer van de partij. De Nederlander keerde direct terug in de basiself. Ondanks de rentree van de Nederlander, kwam Club Brugge er in de eerste helft niet tot nauwelijks aan te pas.

Dat was ook de verdienste van KAA Gent. De thuisploeg was niet van plan zich terug te trekken. Sterker nog, de manschappen van Hein Vanhaezebrouck slaagden erin om de opbouw van Blauw-Zwart telkens vroegtijdig te verstoren. Daardoor was Club Brugge vaak genoodzaakt om de lange bal te spelen, wat makkelijk te verdedigen was voor de thuisploeg. De koploper mocht uiteindelijk van geluk spreken dat ze met een 0-0 tussenstand de rust haalde. Vooral Roman Yaremchuk liet een enorme mogelijkheid om Gent op voorsprong te schieten onbenut.

Pakslaag

Het had waarschijnlijk gedonderd in de Brugse kleedkamer, want het elftal van Clement kwam een stuk gretiger uit de pauze. De coach had op dat moment overigens al flink ingegrepen. Eduard Sobol, Éder Balanta en Tahith Chong bleven in de rust achter in de kleedkamer; Stefano Denswil, Mats Rits en Charles de Ketelaere kwamen voor hen in de plaats. Laatstgenoemde had nog geen tien minuten nodig om het verschil te maken. Met een voortreffelijke pass stelde hij Dost in staat de score te openen.

https://www.youtube.com/watch?v=mpp5b1BaDH0

KAA Gent probeerde vervolgens weer het initiatief te nemen, maar kwam er niet meer aan te pas. Club Brugge had de smaak te pakken en maakte kort na het uur definitief een einde aan de goede bedoelingen van de thuisploeg. Eerst was het De Ketelaere die na een uitstekende pass van Hans Vanaken de score verdubbelde, alvorens Dost met zijn tweede van de avond de 150ste Slag om Vlaanderen in het slot gooide.

https://www.youtube.com/watch?v=kFu6D6iGTnk
https://www.youtube.com/watch?v=AOjJEimOT74

Het laatste doelpunt kwam op naam van Daniel Pérez. De Venezolaan mocht voor de derde keer in competitieverband invallen en bekroonde zijn invalbeurt in Gent met zijn eerste treffer in de hoofdmacht. Ook zijn doelpunt mocht er zijn, alhoewel hij van de Gentse achterhoede ruimte kreeg om de bal in te koppen.

https://www.youtube.com/watch?v=47WvYkBwhKU
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand