Ontevreden Vormer spreekt zich uit bij Clement

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/04/transferperikelen-vormer-toont-big-smile-op-training/

Volgens Het Nieuwsblad heeft Ruud Vormer zijn ontevredenheid over zijn huidige rol uitgesproken bij Philippe Clement. De aanvoerder van Club Brugge begon zondag tegen Zulte-Waregem opnieuw op de bank.

Waar Vormer in de afgelopen jaren niet weg te denken was uit de basiself van Club Brugge, zit hij dit seizoen vaker op de bank dan hem lief is. Hij was in eerste instantie nog wel zeker van zijn plek, maar in de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in september vond hij zichzelf opeens terug op de bank. Clement gaf toen de voorkeur aan Mats Rits. Vormer was zo ontgoocheld door het besluit van Clement, dat hij zelfs even twijfelde of hij nog wel langer door wilde gaan als aanvoerder. De oefenmeester overtuigde hem echter om geen overhaaste beslissingen te nemen. Dat deed Vormer inderdaad niet.

De aanvoerder knokte zich vervolgens terug in het elftal en leek weer helemaal terug van weggeweest te zijn. Maar niets bleek minder waar. Nadat hij op KV Mechelen al na 45 minuten naar de kant werd gehaald, zat hij in de belangrijke thuiswedstrijd tegen RB Leipzig negentig minuten op de bank. Dat kwam Clement op veel kritiek te staan. De oefenmeester stelde echter dat er voorafgaande aan dit seizoen afspraken zijn gemaakt met Vormer over zijn rol. Maar over zijn huidige rol is de kapitein ontevreden. Afgelopen dinsdag begon hij al op de bank in Parijs en zondagavond stond hij opnieuw niet aan de aftrap. Volgens Het Nieuwsblad had Vormer al in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Essevee aangeklopt bij Clement over zijn reserverol.

'Hij stelt dat zijn huidige status niet strookt met wat hij zelf verwacht', klinkt het bij Het Nieuwsblad. Vormer blijft zich ondanks zijn persoonlijke teleurstellingen honderd procent inzetten voor zijn ploeg. Om die reden geniet hij nog altijd veel respect binnen de kleedkamer. Vormer kwam tegen Zulte-Waregem na 45 minuten binnen de lijnen. Met de kapitein binnen de ploeg ging het beter lopen bij Club en liep het uit naar een 3-0 overwinning.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
28/05
Club Brugge
18:30
Genk
zo
4/06
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand