Op deze spelers doet Clement (voorlopig) geen beroep

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/moet-clement-vrezen-voor-zijn-baan-na-nieuwe-nederlaag/

In tegenstelling tot vorig seizoen heeft Philippe Clement de beschikking over een erg brede selectie. Ook op de bank zit er elke wedstrijd veel kwaliteit. Een brede selectie is fijn als je op meerdere fronten om de prijzen wil strijden, maar heeft ook als gevolg dat je elke week lastige knopen moet doorhakken. Deze vijf spelers zijn vooralsnog de dupe van de keuzes van Clement.

Owen Otasowie

Club Brugge was afgelopen zomer op zoek naar een middenvelder die het elftal van Clement van meer loopvermogen en body kon voorzien. In haar zoektocht kwam de landskampioen uiteindelijk uit bij Owen Otasowie. De middenvelder had bij Wolverhampton weinig uitzicht op een basisplaats. Bij Blauw-Zwart zag hij meer perspectief. Zijn entree in België is echter geen succes gebleken. Otasowie wacht ruim twee maanden na zijn komst nog altijd op zijn eerste officiële minuten in Blauw-Zwart. Ook op Antwerp FC is hij er niet bij. Hij ontbrak in de afgelopen dagen wegens ziekte. Het zit hem dus ook niet mee.

Owen Otasowie, nieuwe middenvelder van Club Brugge
Otasowie mocht vooralsnog alleen een helft opdraven in een oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Wesley

Ruim twee jaar geleden verkocht Club Brugge de Braziliaan voor een toenmalig recordbedrag van 25 miljoen euro aan Aston Villa. Wesley ging erg goed van start in Engeland, maar een halfjaar na zijn transfer sloeg het noodlot toe. Hij liep een zware knieblessure op en stond vervolgens ruim een jaar aan de kant. Eenmaal fit kwam hij niet meer in de plannen voor, waardoor hij afgelopen zomer besloot om tijdelijk elders minuten te gaan maken. Maar ook in Brugge is hij niet de eerste keus. Sinds een paar weken fungeert hij zelfs niet meer als stand-in voor de spitspositie. Wesley behoorde een maand geleden voor het laatst tot de wedstrijdselectie.

Wesley keert na twee jaar terug bij Club Brugge
Wesley kwam sinds zijn terugkeer bij Club Brugge pas 74 minuten in actie. (Photo by Florian Van Eenoo/Photo News)

Daniel Pérez

Clement begon in de persoon van Bas Dost nog met een 'echte' nummer 9 aan het seizoen, maar besloot al snel om het anders te doen. Hij gaf Charles de Ketelaere een meer centralere rol, waardoor Dost uit het elftal verdween. Sindsdien is het ook op de reservebank dwingen. Niet alleen Wesley valt buiten de boot. Ook Daniel Pérez komt niet in Clement zijn plannen voor. Pérez was tijdens de voorbereiding nog een van de uitblinkers - hij scoorde drie keer in twee wedstrijden - maar kwam dit seizoen in officieel verband pas 36 minuten in actie. Op 22 augustus was de Venezolaan voor het laatst van de partij.

Daniel Pérez namens Club Brugge tegen Gent
Pérez ontwikkelde zich stormachtig, maar maakt inmiddels al een tijdje een pas op de plaats. (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures)

Tibo Persyn

In de zoektocht naar een extra stand-in voor Clinton Mata kwam Club Brugge van de zomer uit bij een oude bekende. Tibo Persyn, die Blauw-Zwart in 2018 verruilde voor Inter, wordt dit seizoen gehuurd van de Italiaanse grootmacht. Hij moet echter geduldig wachten op zijn kans. In de thuiswedstrijd tegen Beerschot (3-2 winst) stond Persyn nog aan de aftrap en maakte hij op fraaie wijze zijn eerste goal in Blauw-Zwart. Dat was op 22 augustus. Daarna kwam hij geen minuut meer in actie. Op rechts moet hij naast Mata ook Ignace Van der Brempt voor zich dulden, terwijl Clement ook op links genoeg te kiezen heeft.

Tibo Persyn viert zijn eerste treffer voor Club Brugge tegen Beerschot
Persyn viert zijn treffer in de thuiswedstrijd tegen Beerschot. Sindsdien kwam hij echter niet meer in actie.(Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Matej Mitrovic

Jack Hendry en Stanley Nsoki zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het hart van de verdediging, maar een paar maanden geleden stevenden we nog af op een ander duo, bestaande uit Brandon Mechele en Matej Mitrovic. Waar Mechele af en toe nog mag opdraven, is Mitrovic volledig uit beeld geraakt. De Kroaat, die in de afgelopen seizoenen zo ongelukkig was met zijn blessures, had nog een basisplaats in de Supercup en de competitiewedstrijden tegen Eupen en Cercle, maar kwam vervolgens alleen nog tegen Beerschot heel even in actie. In de Champions League behoorde hij nog geen enkele keer tot de wedstrijdkern en ook in de competitie valt hij steeds maar weer buiten de boot.

Matej Mitrovic van Club Brugge
Mitrovic had bij de start van het seizoen nog een basisplaats, maar moet er nu voor vrezen dat hij in de vergetelheid raakt. (Photo by Jimmy Bolcina/Photonews)
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand