Pro League: uitsupporters keren terug in de stadions

Goed nieuws: vanaf komend weekend zijn bezoekende supporters opnieuw welkom in de voetbalstadions. Dat maakt de Pro League maandagmiddag bekend. De voetbalbond heft ook het drank- en eetverbod weer op.

De voetbalstadions gingen vlak voor de winterstop terug op slot. Heel lang hoefden de clubs hun supporters echter niet te missen. Op 21 januari werd immers besloten dat de stadions vanaf 28 januari de deuren weer mochten openen voor publiek. De maximumcapaciteit mocht echter niet meer dan zeventig procent zijn. Daarnaast waren supporters van de bezoekende ploeg nog niet welkom en werd er voorlopig geen eten en drinken verkocht.

Maar daar komt komend voetbalweekend dus verandering in. Vorige week werd al bekend dat er meer supporters naar het stadion mogen komen (maximumcapaciteit van zo'n tachtig procent). Nu zijn er dus ook weer bezoekende supporters welkom. 'Omdat het coronavirus nu beter onder controle is, besliste de Pro League maandag dan ook om opnieuw uitsupporters toe te laten in de bezoekersvakken', schrijft de Pro League op haar site.

De voetbalbond nam deze maatregel om het risico op viruscirculatie te beperken tijdens de busreizen van de bezoekende supporters. Maar zij zijn vanaf komend weekend dus terug welkom. Dit betekent dat Club op bezoek bij Eupen kan rekenen op de steun van een deel van zijn achterban. Supporters die hun club achterna reizen, kunnen in de stadions ook weer terecht voor drank en eten.

In de afgelopen weken was het niet mogelijk om drank en eten aan te schaffen. De Pro League hoopte met deze maatregel het mondkapjesplicht zo goed mogelijk na te leven. Maar ook deze maatregel gaat nu dus op de schop.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1493214825253638146?s=20&t=W1bNKwbW_QUV0O03_2IkOQ
Lees meer: