Problemen voor Clement? De Ketelaere ziek naar huis

De Ketelaere tijdens het bezoek van Club Brugge aan Antwerp
De Ketelaere tijdens het bezoek van Club Brugge aan Antwerp Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Of de heenwedstrijd van Club Brugge tegen Dynamo Kiev in de Europa League donderdagavond doorgaat, is nog maar de vraag. De temperaturen in de Oekraïense hoofdstad kunnen dan immers dalen tot ver onder het vriespunt. Mocht Club 'gewoon' afreizen naar het verre Oosten, doet het dat waarschijnlijk zonder Charles de Ketelaere.

Het Nieuwsblad schrijft immers dat De Ketelaere maandagochtend vroegtijdig een streep moest zetten door de training. De aanvaller, die ook op het middenveld uit de voeten kan, kampte met ziekteverschijnselen. Club Brugge stuurde hem dan ook uit voorzorg naar huis. Dinsdag moet blijken of De Ketelaere corona heeft opgelopen.

De Ketelaere is niet de enige speler achter wiens naam een vraagteken staat voor de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev. Ook Stefano Denswil en Matej Mitrovic zouden naar verluidt symptomen hebben. Beide verdedigers behoorden van het weekend wel 'gewoon' tot de selectie voor het bezoek aan Charleroi, maar maakten het volgens Het Nieuwsblad niet tot de reis naar de nummer drie van het afgelopen seizoen. Tot op heden is er overigens nog geen enkele speler die zwart op wit positief heeft getest op het coronavirus. De resultaten van de testronde van maandagmorgen zijn immers nog niet binnen. Bij de laatste testen, afgelopen donderdag, bleek iedereen nog negatief. Ook De Ketelaere, Denswil en Mitrovic.

https://twitter.com/Junior_verbeeke/status/1361321621412282369?s=20

Aderlatingen

Mochten alle drie positief testen op corona, zou dat natuurlijk een fikse aderlating zijn voor Philippe Clement. Overigens ook voor de medische staf van Club Brugge. Zij werd de afgelopen weken nog flink geprezen. Terwijl de wedstrijden zich in hoog tempo opvolgden, kreeg de medische staf het telkens voor elkaar om iedereen speelklaar te krijgen. Nu lijkt Clement dus toch met flinke personele problemen naar Kiev te moeten afreizen, als de wedstrijd doorgaat. Voor De Ketelaere is het een volgende tik in het nieuwe jaar. Het goudhaantje van de eerste seizoenshelft kampte de afgelopen weken al met een aantal serieuze pijntjes, waardoor Clement vaker niet dan wel een beroep op hem deed. In de bekerwedstrijd tegen Antwerp FC stond hij overigens 'gewoon' weer aan de aftrap.

Hoewel Denswil niet onomstreden is, zou zijn afwezigheid natuurlijk ook een hard gelag zijn voor Clement. De coach wilde afgelopen mercato maar al te graag een extra verdediger toevoegen aan zijn selectie. Omdat Denswil bij het Italiaanse Bologna op een doodspoor zat, was die extra verdediger snel gevonden. Sinds zijn komst zweeft Denswil echter tussen basis en bank. Ook Mitrovic is geen vaste basisklant, maar voor hem zou een positief resultaat extra lullig zijn. Hij is immers nog niet zo lang volledig hersteld van een vervelende hielblessure, die hem in de eerste seizoenshelft aan de kant hield.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand