Schreuder geeft tekst en uitleg bij keuzes op Deadline Day

Club Brugge greep de slotdag van de winterse transfermarkt aan om zich nog op twee posities te versterken. Zo kwam Sargis Adamyan over van Hoffenheim, terwijl Denis Odoi de overstap maakte van Fulham. Twee opvallende transfers. Alfred Schreuder zorgde tijdens zijn persbabbel van dinsdagmiddag voor tekst en uitleg.

Waar Philippe Clement nog met Charles de Ketelaere als spits speelde, kiest Alfred Schreuder in de persoon van Bas Dost voor een 'echte' spits. De Nederlander was onder Clement Clement op een zijspoor beland, maar heeft zich sinds de trainerswissel uitstekend terug in het elftal geknokt. Wat heet. Club scoorde vooralsnog vijf keer in 2022 en vier van die doelpunten werden gemaakt door Dost.

Maar Schreuder was nog niet helemaal tevreden over de spitspositie. Althans, niet over wat hij aan opties had op de bank. De Ketelaere heeft weliswaar bewezen dat hij goed uit de voeten kan in de punt van de aanval, maar Schreuder ziet duidelijk een andere rol voor hem weggelegd. Blijft eigenlijk alleen Daniel Pérez over. De Venezolaan maakte op KV Kortrijk zijn eerste minuten in de hoofdmacht sinds 22 augustus, maar deed dat niet heel overtuigend.

Dat Schreuder op de slotdag van de transferperiode nog een spits wilde aantrekken, was dan ook niet heel gek. Club kwam in de zoektocht uit bij Sargis Adamyan, een oude bekende van Schreuder. Toen Adamyan in de zomer van 2019 arriveerde bij Hoffenheim, was Schreuder hoofdtrainer van de Duitse club. ''Hij was de beste wisselspeler van de competitie toen en scoorde veel'', aldus de huidige trainer van Club.

'Hij wil natuurlijk ook basisspeler worden.'

Alfred Schreuder over Sargis Adamyan

Betekent dit vanzelfsprekend dat de Armeen het bij Club Brugge ook moet doen met een rol als invaller? In eerste instantie wel, vertelt Schreuder. ''Maar hij wil natuurlijk ook basisspeler worden.'' En dus wacht ons een interesse concurrentiestrijd tussen Dost en Adamyan, waarbij de huurling van Hoffenheim op bepaalde vlakken een streepje voor heeft. ''Hij heeft snelheid, kan tussen de linies lopen en is heel doelgericht'', is Schreuder lovend.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1488468546762031112?s=20&t=nEScZuHxDk3vtbAchIwIfw

Polyvalente verdediger

Het bleef op Deadline Day dus niet alleen bij de komst van Adamyan. Naast een concurrent voor Dost wilde Schreuder ook nog heel graag een extra optie voor achterin. Dat werd Denis Odoi. De Belg komt over van Fulham en tekende bij Blauw-Zwart een contract tot medio 2024. ''Odoi kennen we denk ik allemaal in België'', aldus Schreuder over de verdediger. Hij heeft immers een verleden bij onder meer STVV en Anderlecht.

''Odoi is een polyvalente verdediger. Hij kan bijna alle posities spelen achterin en heeft ook veel bewezen bij een mooie club als Fulham. Hij is comfortabel aan de bal en is zeker een aanvulling voor onze selectie'', voegde de oefenmeester van Club er nog aan toe. Odoi kan woensdagavond op KAA Gent meteen in actie komen. Dat geldt nog niet voor Adamyan. ''Zijn papieren zijn nog niet volledig in orde'', klonk het.

Lees meer: