Schreuder heeft De Ketelaere terug voor return tegen Gent

Alfred Schreuder kan in de return tegen KAA Gent in de halve finale van de Croky Cup terug een beroep doen op Charles de Ketelaere. De aanvaller ontbrak in de topper tegen Antwerp FC van afgelopen zondag, maar is fit genoeg om woensdagavond in actie te komen. Hij maakte dan ook zijn rentree in de wedstrijdkern.

Club Brugge beleefde geen vlekkeloze aanloop richting de topper tegen Antwerp FC van afgelopen zondag. Drie dagen voor het thuisduel met de Great Old kwam De Ketelaere na een onschuldig duel met Bas Dost verkeerd terecht op zijn schouder. De Rode Duivel vertrok daarop direct naar het ziekenhuis om de schade op te meten. Die bleek gelukkig mee te vallen.

Maar bij een check-up in het ziekenhuis testte De Ketelaere ook nog eens (licht) positief op Covid. De topper tegen Antwerp FC ging dus sowieso aan zijn neus voorbij. De kans dat hij in actie was gekomen, was sowieso klein. Volgens Schreuder had zijn sterspeler immers nog te veel last van zijn schouder. Daarvan is hij inmiddels hersteld. De Ketelaere mocht dinsdag ook uit quarantaine, net op tijd voor de return tegen KAA Gent.

Waar De Ketelaere zijn rentree maakt in de wedstrijdkern, ontbreekt Jack Hendry. De Schot, die zijn basisplaats is verloren, zit een schorsing uit. Hendry kreeg in de heenwedstrijd op Gent twee gele en dus een rode kaart. Hoewel Club vervolgens een halfuur met een man minder stond, trok het de 0-1 voorsprong over de streep. Daardoor begint de ploeg van Schreuder woensdag met een prima uitgangspositie aan de return in de halve finale.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1498689770855096322?s=20&t=w7XYSGScgwxU08YP91TojQ
Lees meer: