Schreuder kan nog geen uitsluitsel geven over De Ketelaere

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/04/moet-de-ketelaere-op-t-kiel-bewust-een-kaart-pakken/

Twee dagen voor de kraker tegen Antwerp FC blijft het de vraag of Alfred Schreuder een beroep kan doen op Charles de Ketelaere. Schreuder kon er vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie nog geen uitsluitsel over geven.

Drie dagen voor de belangrijke wedstrijd in de strijd om de landstitel kwam onder meer Het Laatste Nieuws met een bericht waarop de achterban van Club Brugge totaal niet zat te wachten. Na een onschuldig luchtduel met Bas Dost kwam De Ketelaere vervelend neer op zijn schouder. De aanvaller vertrok per direct naar het ziekenhuis om de schade op te meten. Die bleek gelukkig niet ernstig.

Maar volgens Het Laatste Nieuws testte De Ketelaere bij een check-up in het ziekenhuis ook licht positief op corona. In dat geval zou naast de topper tegen Antwerp FC ook de tweede halve finale van de Croky Cup tegen KAA Gent in het gedrang komen. Mocht De Ketelaere daadwerkelijk positief hebben getest, mist hij beide wedstrijden. Maar daarover heerst nog veel onduidelijkheid. Uit Schreuder zijn woorden tijdens diens persconferentie lijkt er zelfs nog een kans te zijn dat De Ketelaere zondag 'gewoon' in actie kan komen.

'Het is natuurlijk altijd lastig als een topspeler van een ploeg geblesseerd raakt. Maar we zullen kijken hoe het morgen (zaterdag, red.) is en of hij inzetbaar is', aldus Schreuder. Daar voegt Blauw-Zwart na afloop van de persconferentie zelf nog aan toe dat 'het jammer is dat De Ketelaere licht positief is'. Voor Club Brugge zou het een grote meevaller zijn als De Ketelaere alsnog inzetbaar blijkt. De voorsprong op Antwerp FC is momenteel slechts één punt. De Ketelaere was alleen in de Jupiler Pro League al goed voor twaalf doelpunten en zeven assists.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand