Schreuder moet Lang vervangen: dit zijn de opties

PHOTONEWS 10960254 109
PHOTONEWS 10960254 109 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Alfred Schreuder maakt zaterdagavond in het thuisduel met STVV zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Club Brugge. Waar Schreuder in de oefenwedstrijden in Marbella gewoon een beroep kon doen op Noa Lang, moet hij het bij zijn vuurdoop zonder de sterspeler stellen. Maar geen zorgen: de Nederlander heeft genoeg opties om zijn landgenoot te vervangen.

Een jaar geleden verkocht Club Brugge Krépin Diatta voor bijna zeventien miljoen euro aan AS Monaco. De Senegalees liet met zijn vertrek een leegte achter in de selectie. Plotseling leek de ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement wel heel erg afhankelijk van Noa Lang en Charles de Ketelaere. Dat was in de eerste helft van het huidige seizoen niet anders.

Ondanks de komst van onder meer Kamal Sowah en José Izquierdo moest het elke week van De Ketelaere en Lang komen. Ook in de komende maanden zullen zij de kar moeten trekken. Maar Alfred Schreuder heeft bij zijn entree als hoofdtrainer van Club Brugge wel de beschikking over Tajon Buchanan. De Canadees verruilde New England Revolution begin deze maand voor Blauw-Zwart en moet de nieuwste attractie in Jan Breydel worden.

Tajon Buchanan tijdens de oefenwedstrijd tegen Karlsruher
Tajon Buchanan moet ervoor zorgen dat Club minder afhankelijk wordt van Noa Lang en Charles de Ketelaere. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

In Marbella zag Schreuder Buchanan op verschillende posities aan het werk. In de eerste helft tegen Karlsruher speelde de Canadees als rechtsbuiten, maar tijdens de ontmoeting met Puskas Akademia als buitenste middenvelder in een 3-5-2. Eerst op links, in de tweede helft een gedeelte op rechts. Schreuder kan meerdere kanten op met Buchanan en daar zal hij blij mee zijn. Het biedt de nieuwe oefenmeester veel opties bij zijn debuut.

Vanaken

Daarin moet Schreuder het dus stellen zonder de geschorste Lang. Mocht Club ook tegen STVV in een 3-5-2 aantreden zal Buchanan mogelijk opnieuw de positie van linkermiddenvelder op zich nemen. Hans Vanaken zal in dat geval in plaats van Lang in de rug van Bas Dost gaan spelen. Mocht Schreuder toch voor een systeem met drie aanvallers kiezen, lijkt een voorhoede bestaande uit De Ketelaere, Dost en Buchanan het meest waarschijnlijk.

4-3-3 biedt ook kansen voor Cisse Sandra. De jongeling speelde in de oefenwedstrijd tegen Karlsruher een helft als linksbuiten. Schreuder kan in dat geval ook nog kiezen voor Kamal Sowah of José Izquierdo. Maar zij lijken niet in aanmerking te komen voor een basisplaats. Sowah ontbrak in Marbella wegens corona, terwijl Izquierdo om dezelfde reden pas op het laatste moment zijn opwachting maakte.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand