Schreuder noemt Nusa als alternatief voor De Ketelaere

Mocht Alfred Schreuder zondag toch geen beroep kunnen doen op Charles de Ketelaere, maakt hij zich geen zorgen over de vervanging. Met Bas Dost en Sargis Adamyan staan er twee spelers te trappelen om De Ketelaere te vervangen. Maar Schreuder bracht vrijdag tijdens zijn persconferentie nog een optie ter sprake: Antonio Nusa.

Club Brugge beleefde een spectaculair slot van de winterse transferperiode. Waar de regerend landskampioen van België in eerste instantie een paar rustige weken tegemoet leek te gaan, barstte het in de slotfase alsnog flink los. Niet alleen trokken meerdere spelers al dan niet tijdelijk de deur van Jan Breydel achter zich dicht. Ook haalde Club met Andreas Skov Olsen, Denis Odoi én Adamyan nog drie versterkingen.

Laatstgenoemde leek de concurrentie aan te moeten gaan met Dost. Waar Dost onder Philippe Clement niet meer zeker was van zijn plek, kreeg hij van Schreuder een nieuwe kans. De spits betaalde het vertrouwen van zijn landgenoot terug met vier doelpunten in de eerste vier wedstrijden van de tweede seizoenshelft. Desondanks was Schreuder nog niet helemaal tevreden. Op een andere manier valt de komst van Adamyan op Deadline Day niet te verklaren.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1495776039049572359?s=20&t=Kgt_pZYtMElhjYL_E19zGQ

De Ketelaere

Maar zowel Dost als Adamyan is op dit moment niet de eerste spits van Club. Dat is De Ketelaere. De Rode Duivel deed het voor de winterstop al uitstekend op die positie en in de voorbije wedstrijden was er ook een belangrijke rol voor hem weggelegd. Daarnaast lijkt Club met De Ketelaere in de punt een stuk makkelijker te voetballen. Gek is dat natuurlijk niet. De Ketelaere is immers veel meer een voetballer dan Dost.

Maar nu staat er dus een serieus vraagteken achter De Ketelaere voor de topper tegen Antwerp FC. Club Brugge kan zaterdag pas uitsluitsel geven over het wel of niet meespelen van de sterspeler. Schreuder lijkt dus wederom te moeten puzzelen. Maar hij heeft naar eigen zeggen voldoende opties. 'Er zijn meerdere opties om Charles te vervangen', zei de oefenmeester vrijdag tijdens diens persconferentie.

'Nusa is heel goed bezig.'

Schreuder is lovend over het Noorse talent

Ontwikkeling

En één van de opties is dus Nusa. Een opvallende naam in dit rijtje, want Nusa speelt bij Club NXT zijn wedstrijden vooral als linksbuiten. Op die positie maakte hij onlangs nog veel indruk in de UEFA Youth League-wedstrijd tegen Midtjylland U19. Zijn ontwikkeling blijft dus niet onopgemerkt. 'Nusa is heel goed bezig en zich aan het ontwikkelen bij NXT', is Schreuder lovend.

Maar een basisplaats in de topper tegen Antwerp FC? Dat lijkt onwaarschijnlijk. Nusa kwam onder Schreuder pas één keer in actie. Het Noorse talent mocht in de blessuretijd van het thuisduel met Charleroi nog even opdraven. Dost of Adamyan als vervanger van De Ketelaere is dan ook waarschijnlijker, waarbij Adamyan momenteel een streepje voor lijkt te hebben. 'Hij geeft ons tempo en snelheid en is heel doelgericht', aldus Schreuder.

Lees meer: