Schreuder weet waar het gevaar schuilt tegen Oostende

PHOTONEWS 10960254 304
PHOTONEWS 10960254 304 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge gaat zaterdagavond op bezoek bij KV Oostende. Hoewel de Kustboys niet in beste vorm verkeren, is Alfred Schreuder op zijn hoede. De oefenmeester heeft hen de laatste tijd uitgebreid bestudeerd.

KV Oostende is de huidige nummer veertien van de Jupiler Pro League. De Kustboys voelen de hete adem van Eupen en Zulte-Waregem in hun nek. Hoewel de voorsprong op nummer zeventien Zulte-Waregem nog ruim is - negen punten -, kan KV Oostende een overwinning goed gebruiken. Winnen doet het dit seizoen echter niet vaak. En al helemaal niet in 2022, namelijk pas twee keer.

Op papier zou het bezoek aan Oostende geen problemen mogen opleveren voor Club Brugge. Maar de ploeg van Schreuder bevindt zich niet in de positie om een tegenstander te onderschatten. Daarvoor ging het dit seizoen simpelweg al te vaak mis. Schreuder sprak op zijn persconferentie van vrijdag dan ook uiterst respectvol over de tegenstander van zaterdagavond. ''We nemen deze opdracht heel serieus'', citeerde Het Nieuwsblad Clubs' oefenmeester.

''Ik ben KVO gaan bekijken op Anderlecht, en ook thuis tegen Antwerp in Gent. Ik vind het interessant om onze tegenstanders live te zien'', aldus Schreuder, die dus een goede analyse heeft kunnen maken. ''Ze hebben goede snelle spitsen, en thuis hebben ze al twee matchen geen goal geïncasseerd.'' Aan Club de taak om daar verandering in te brengen, al zal het waakzaam moeten zijn voor de omschakeling van KV Oostende. Snelle spitsen hebben dit seizoen al vaker voor problemen gezorgd in de Brugse defensie.

Lees ook: Schreuder over Hendry: ”Een lastige situatie voor hem”

Hendry

Die zal in de Diaz Arena zo goed als zeker opnieuw bestaan uit Clinton Mata, Brandon Mechele en Stanley Nsoki. Voor Jack Hendry zit een basisplaats er wederom niet in. De Schot was voor de winterstop een van de uitblinkers bij Club, maar moet onder Schreuder een pas op de plaats maken. Maandagavond maakte Hendry zelfs zijn opwachting bij Club NXT. ''Dat hebben we samen besproken en hij deed het uitstekend'', zei Schreuder daarover.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Gent 3 1 5
7 Zulte-Waregem 3 1 4
8 Club Brugge 3 0 4
9 Standard Liège 3 0 4
10 Kortrijk 3 -1 4
Bekijk de hele stand