Toch nog geen duidelijkheid over toekomst Club NXT

Club NXT-coach Rik De Mil
Club NXT-coach Rik De Mil Foto: © Philippe Crochet/Photo News

In tegenstelling tot de geluiden die ons maandagmiddag bereikten, is er nog geen duidelijkheid over de toekomst van beloftenteams in 1B. Het plan van de Pro League was om zeven of acht beloftenteams te laten uitkomen op het tweede niveau, maar daar werd dinsdagmiddag geen tweederdemeerderheid voor gevonden. Daardoor is het nog maar de vraag of Club NXT ook volgend seizoen in 1B uitkomt.

De beloften van Club Brugge maken dit seizoen hun debuut in het betaald voetbal. Als koploper van 1A en omdat er nood was aan een achtste ploeg in 1B, had Blauw-Zwart vorig seizoen het recht om Club NXT in te schrijven. Die kans liet Club Brugge natuurlijk niet schieten. Hoewel de resultaten niet bepaald om over naar huis te schrijven zijn, kan de club tevreden zijn over hoe de beloften zich dit seizoen ontwikkelen. Ook de hoofdmacht heeft daar profijt van. Zo deed Philippe Clement dit seizoen al meerdere keren een beroep op onder anderen Ignace Van Der Brempt en Thomas Van den Keybus. Maandagavond scoorde Daniel Pérez nog zijn eerste treffer voor de A-kern.

Andere 'eliteploegen' volgen de verrichtingen bij Club Brugge met jaloezie. Zelfs met een beetje afkeer. Hein Vanhaezebrouck had het voor het afgelopen weekend zelfs over competitievervalsing. De Pro League ging begin deze week dan ook in debat over de toelating van meerdere beloftenteams tot 1B. Het plan om minimaal zes andere beloftenploegen (van Antwerp, Anderlecht, Charleroi, KAA Gent, Standard, KAA Gent en KRC Genk) leek in eerste instantie op veel draagvlak te kunnen rekenen. Dinsdagmiddag bleek daar echter niets van waar. Volgens Het Laatste Nieuws werd er geen tweederdemeerderheid gevonden.

https://twitter.com/hlnsport/status/1371768711162458116?s=20

Uiteenlopende meningen

''De 1B-clubs weerden zich fel. Een aantal kleinere eersteklassers wilde dan weer dat de barragematchen van de voorlaatste uit 1A tegen de tweede uit 1B zouden geschrapt worden, als deel van het pakket'', klinkt het onder meer. Ofwel, er waren te uiteenlopende meningen. De Raad van Bestuur krijgt nu de opdracht om uit te zoeken of een competitie met vier à vijf beloftenploegen mogelijk is. Het is echter de vraag of daar draagvlak voor is. Mochten slechts vier beloftenteams de kans krijgen in 1B, gaat KAA Gent de boot in.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand