Toptransfer lonkt voor oud-Club Brugge-speler Touba'

Er is momenteel nog veel onduidelijk over de spelersgroep van Club Brugge voor komend seizoen. Niet alleen is het de vraag of de landskampioen erin slaagt Noa Lang en Charles de Ketelaere te behouden. Ook Odilon Kossounou heeft zich in de kijker gespeeld. Terwijl Club Brugge dus mogelijk op zoek moet naar een nieuwe centrumverdediger, maakt oude bekende Ahmed Touba veel indruk op die positie. Touba, momenteel actief voor RKC Waalwijk, staat naar verluidt in de belangstelling van bijna de volledige Franse top.

Hoewel Club Brugge zich afgelopen zomer graag op meerdere posities wilde versterken, duurde het heel lang voordat de eerste aanwinst binnen was. In de tussentijd trokken meerdere spelers de deur op Jan Breydel achter zich dicht. Touba, bijvoorbeeld. De verdediger, die er niet in slaagde om op Jan Breydel een basisplaats te veroveren, vertrok naar RKC Waalwijk. Hij kan terugkijken op een geslaagd debuutjaar in Nederland. Niet alleen was hij in verdedigend opzicht belangrijk voor de Waalwijkers, ook aanvallend droeg hij zijn steentje bij.

Zijn ontwikkeling, die Club Brugge mogelijk heeft doen verbazen, bleef niet onopgemerkt. Eerder werd de 23-jarige Touba al in verband gebracht met een transfer naar Ajax of AZ. Hij staat deze zomer echter voor een vertrek naar Frankrijk. ''Vooral vanuit de Franse Ligue 1 is er veel interesse: AS Monaco, Lille, Marseille en Lyon zouden hem allemaal op hun lijstje hebben staan'', klinkt het bij Het Nieuwsblad. Op Paris Saint-Germain na zou de volledige Franse top zijn verrichtingen dus op de voet volgen. Dat is niet niks.

Interlanddebuut

Touba staat overigens niet alleen voor een toptransfer naar de Ligue 1. Ook zijn debuut voor de nationale ploeg van Algerije lonkt nadrukkelijk. Volgens La Dernière Heure heeft Touba besloten om in te gaan op een tweede selectie op een rij. Naar verluidt werd de verdediger ook gevolgd door Roberto Martínez, maar tot een loopbaan in het Belgische nationale elftal lijkt het dus niet te komen.

Lees meer: