Uitgerekend Vormer doet het voor Club tegen KV Kortrijk

Ruud Vormer was in de afgelopen jaren niet uit de basiself van Club Brugge weg te denken. Dit seizoen is het echter dringen bij de landskampioen. Ook haar aanvoerder is niet langer onomstreden. Vrijdagavond begon hij, bij afwezigheid van Éder Balanta, weer eens aan de aftrap. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Integendeel zelfs. Uit een vrije trap schoot hij zijn ploeg prachtig op voorsprong tegen KV Kortrijk.

Een maand geleden vond Vormer zichzelf opeens terug op de bank. Club Brugge nam het in de Champions League op tegen Paris Saint-Germain, dat met Lionel Messi, Neymar én Kylian Mbappé de trip naar Jan Breydel maakte. Philippe Clement was niet van plan om zijn spelers terug de eigen zestien in te sturen, maar bouwde wel meer zekerheid in zijn elftal. Zo koos hij voor een controlerend blok op het middenveld, bestaande uit Mats Rits en Balanta. De terugkeer van Rits in de basis ging ten koste van Vormer, die zwaar ontgoocheld was door het besluit van Clement.

Vormer speelde zelfs even met het idee om zijn aanvoerdersband in te leveren. Clement vroeg hem echter om daar eerst een nachtje over te slapen. De Nederlander besloot om dat uiteindelijk niet te doen. Twee dagen na het duel met PSG volgde echter een nieuwe teleurstelling. Vormer verliet met een achillespeesblessure het veld en moest daardoor de wedstrijden tegen Charleroi en OH Leuven aan zich voorbij laten gaan. Hij maakte op bezoek bij RB Leipzig als invaller zijn rentree en kwam ook op Anderlecht binnen de lijnen.

Vrijdagavond tegen KV Kortrijk verscheen hij dus weer eens aan de aftrap. Club Brugge had het in de eerste helft zeker niet eenvoudig met de Kerels, maar kwam na 32 minuten wel op een 1-0 voorsprong. Kamal Sowah werd neergehaald, waarna Vormer mocht aanleggen voor een vrije trap. De aanvoerder heeft in de voorbije jaren vaak genoeg bewezen dat vrije trappen nemen zijn specialiteit is en dat bewees hij vrijdagavond opnieuw. Vormer krulde schitterend raak en bezorgde zijn ploeg een 1-0 voorsprong. Het werd vervolgens nog mooier voor Vormer, want hij maakte kort voor rust ook nog de 2-0.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1449092118576836609?s=20
Lees meer: