Van Der Brempt over treffer: 'Hij is mijn inspiratiebron'

Ignace van der brempt
Ignace van der brempt Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge kende maandagavond een uitstekende generale repetitie in de aanloop naar de return tegen Dynamo Kiev in de Europa League. De koploper was met 3-0 te sterk voor OH Leuven. Voor Ignace Van Der Brempt was het om meerdere redenen een mooie avond. Hij stond weer eens aan de aftrap en droeg met een prachtige treffer zijn steentje bij aan de overwinning.

Hoewel Club Brugge op bezoek bij Dynamo Kiev goed voor de dag kwam, besloot Rik De Mil zijn elftal op drie posities te wijzigen. De terugkeer van Eduard Sobol in de basis lag voor de hand, maar die van Van Der Brempt was toch verrassend te noemen. Hij kreeg de voorkeur boven Nabil Dirar. De verdediger zelf hield in de aanloop naar maandagavond eigenlijk al rekening met een basisplaats. ''Ik was niet echt enorm verrast dat ik mijn kans kreeg, omdat ik in Oekraïne ook wel goed was ingevallen'', vertelde hij na afloop. ''Uiteraard kende ik nu een droomstart met dat vroege doelpunt. Dat geeft natuurlijk een super gevoel om op die manier de ploeg meteen te kunnen helpen. Ik probeer elke kans die ik krijg volle bak te gaan.''

Of hij donderdagavond opnieuw aan de aftrap staat, is nog maar de vraag. Met De Mil, die hem wekelijks in actie ziet bij Club NXT, aan het roer, zou dat zomaar kunnen. ''Het is vooral belangrijk dat ik mezelf kan ontwikkelen. Waar de coach me nodig heeft, zal ik er staan voor de ploeg'', aldus Van Der Brempt. ''Natuurlijk hoop ik donderdag tegen Dynamo Kiev ook opnieuw te spelen, maar ik blijf ook realistisch en nuchter. We hebben nog veel andere goede spelers op verschillende posities. Wanneer ik echter mijn kans zal krijgen, pak ik die uiteraard voor de volle honderd procent.''

Ronaldo

En zijn doelpunt. Een verdediger die op zo'n manier tot scoren komt, zie je niet zo vaak. ''Ik kreeg de bal aan de rand van de zestien. Ik dacht: naar binnen komen, actie maken en dan gewoon rustig in de hoek plaatsen. Ronaldo is mijn inspiratiebron en mijn idool van toen ik klein was. Ik bekijk veel filmpjes van hem. Dan komt het gewoon vanzelf en het is leuk om direct te scoren. Dat is één van mijn kenmerken en ik probeer het zoveel mogelijk op de juiste manier te gebruiken.''

https://www.youtube.com/watch?v=P4ltmRMzWOA

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
28/05
Club Brugge
18:30
Genk
zo
4/06
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand