Van Der Brempt verbaast vriend en vijand met sologoal

De verwachting was dat Club Brugge tegen OH Leuven met dezelfde elf namen als op bezoek bij Dynamo Kiev zou aantreden. Rik De Mil besloot het elftal echter op drie posities te wijzigen. De trainer had voor onder andere Ignace Van Der Brempt een basisplaats in petto. Een mooie kans om zich weer eens te laten zien. Die liet de vleugelspeler niet onbenut. Sterker nog, met een geweldige solo schoot hij Blauw-Zwart op voorsprong.

Van Der Brempt debuteerde in het afgelopen seizoen in de hoofdmacht van Club Brugge. Door een uitblinkende Clinton Mata en het coronavirus moest hij echter ruim een jaar wachten voordat hij weer mocht opdraven in de hoofdmacht. Philippe Clement gunde hem op 5 december jongstleden een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden. Van Der Brempt bevestigt dat de beloften van Club Brugge veel profijt hebben van voetballen in 1B. Hoewel de resultaten niet bepaald over naar huis te schrijven zijn, kan de landskampioen tevreden zijn over de ontwikkeling van een aantal spelers.

Waaronder Van Der Brempt dus. De vleugelverdediger behoort steeds vaker tot de A-kern en stond in de recente bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel nog aan de aftrap. Doordat Club in de aanloop naar het bezoek aan Dynamo Kiev te maken had met een aantal coronabesmettingen, reisde Van Der Brempt mee af naar het verre Oosten. Na zeventig minuten kwam hij in het veld voor Nabil Dirar. Maandagavond begon Van Der Brempt dus voor de derde keer dit seizoen aan de aftrap. Hij kreeg tegen OHL de voorkeur boven Dirar en liet direct zien waarom.

Dribbel

Na nog geen tien minuten kreeg hij de bal aangespeeld van Tahith Chong. De Nederlander vroeg de bal terug, maar kreeg die niet. In plaats daarvan begon Van der Brempt aan een dribbel. Chong moet vast gedacht hebben: wat doet hij nou? Hij was niet de enige, denken wij. Van Der Brempt dribbelde zich echter naar een weg langs de defensie van OHL en schoot de bal vervolgens knap binnen. Een prachtige solo. Juist op deze momenten wordt het extra pijnlijk dat er geen publiek bij is... Maar, gelukkig hebben we social media! Op Twitter duurde het niet lang voordat het doelpunt nog eens in beeld kwam. Wat blijft 'ie lekker!

https://twitter.com/DieterDesender/status/1363948920888524802?s=20

Lees meer: