Verhaeghe reageert op exit beursgang Club Brugge

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge
Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, voorzitter en CEO van Club Brugge Foto: © ©Photo News

Bart Verhaeghe heeft grootse plannen met Club Brugge. De voorzitter vierde in februari zijn tienjarig jubileum. Sinds het aantreden van Verhaeghe als voorzitter steeg Blauw-Zwart in eigen land tot grote hoogte, zowel financieel als sportief. De regerend en mogelijk aanstaand landskampioenschap wilde onlangs graag een volgende stap zetten: de beursgang op Euronext Brussel. Zover komt het voorlopig echter niet. Verhaeghe legt uit waarom.

''We hebben ervoor gekozen om de beursgang van Club uit te stellen gezien de huidige marktcondities'', begint Verhaeghe zijn verklaring op de clubsite. ''Uiteraard vinden we dit jammer maar we kijken met een open vizier naar de toekomst. Club Brugge doet het financieel, organisatorisch en sportief uitstekend en de ambitie blijft om elke dag beter te doen. We focussen ons nu volledig op het behalen van de 4e landstitel in 6 jaar. De uitgestelde beursgang heeft geen impact op de werking van Blauw-Zwart. Ik hou eraan om onze fans te bedanken voor hun niet aflatende steun en vertrouwen.''

Donderdagochtend lekte via De Tijd het nieuws uit dat Club Brugge voorlopig af zou zien van de beursgang in de hoofdstad. Dat wordt dus bevestigd door Verhaeghe. Het was de bedoeling dat de koploper van de Jupiler Pro League vrijdag haar intrede zou doen op Euronext Brussel, maar zover komt het dus niet. De intekenperiode voor de aandelen van Blauw-Zwart liep vanochtend om 10.00 uur af. Naar verluidt was onder andere het hele dossier niet zo aantrekkelijk voor beleggers.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand