Waarom Hendry zijn opwachting maakt bij de beloften

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/hendry-haalt-uit-hij-is-extreem-hard-voor-mij-geweest/

Jack Hendry is maandagavond met afstand de meest opvallende naam in de basiself van Club NXT voor het thuisduel met OH Leuven U21. Men vraagt zich met recht af waarom de Schot in hemelsnaam zijn opwachting maakt bij de beloften. Daarvoor is een toch wel logische reden te bedenken.

4,5 miljoen euro betaalde Club Brugge op de valreep van de zomerse mercato voor de komst van Hendry. Een koopje, bleek al snel. Hendry veroverde meteen een basisplaats in de ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement en ontpopte zich tot nieuwe leider van de Brugse defensie. De Schot deed het zo dusdanig goed dat Brandon Mechele tijdelijk zijn basisplaats verloor. Maar de laatste weken is het juist Hendry die vanaf de kant moet toekijken.

Gezien zijn prestaties van voor de winterstop is dat opvallend. Maar in de eerste wedstrijden onder Alfred Schreuder, waarin Hendry 'gewoon' een basisplaats had, maakte de Schot een mindere indruk. Hij pakte tweemaal rood; op bezoek bij Standard en in de heenwedstrijd tegen KAA Gent in de halve finale van de Croky Cup. Daarbij moet gezegd worden dat Hendry in Luik een rode kaart pakte om een fout van Mechele te herstellen. Maar tegen KAA Gent benadeelde Hendry zijn ploeg wel degelijk met een domme tweede kaart.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1488981112500092928?s=20&t=dPMJMU6De-VFLXiUaWo23A

Streng

Hoewel Schreuder die tweede gele kaart 'discutabel' vond, was hij na afloop streng voor zijn verdediger. ''Als je als speler al geel hebt, mag je daar niet het risico nemen om in duel te gaan. Dan moet je weten dat de bal op het middenveld is en doe je gewoon een stap terug, pak je de bal op en speel je verder'', klonk het destijds namens de oefenmeester. Maar een kans om zich daarvoor te revancheren heeft Hendry (nog) niet gehad. Hij kwam in de laatste zes wedstrijden niet in actie.

Schreuder lijkt er definitief uit wat zijn verdediging betreft. Clinton Mata, Stanley Nsoki en Mechele vormen de driemansdefensie. Het lijkt er niet op dat Schreuder snel veranderingen zal doorvoeren. Andreas Skov Olsen doet het uitstekend op de rechterflank, waar Mata in de eerste wedstrijden van 2022 stond geposteerd. De Angolees is met zijn snelheid te belangrijk voor zijn ploeg, terwijl Nsoki een sterke ontwikkeling doormaakt. Het gaat dus tussen Hendry en Mechele, waarbij de Belg momenteel de voorkeur geniet.

Wedstrijdfit blijven

Heel veel alternatieven voor zijn driemansdefensie heeft Schreuder niet. Hendry is eigenlijk de enige geschikte stand-in van Mata, Nsoki of Mechele. Maar dan moet de Schot wel speelklaar zijn. Hij staat weliswaar (bijna) dagelijks op het trainingsveld, maar wedstrijdfit is een ander verhaal. Hendry heeft inmiddels al een maand niet meer gespeeld. Mocht Mata, Nsoki of Mechele wegvallen, wil Schreuder wel een vervanger hebben die fit genoeg is om te spelen. Om die reden maakt Hendry maandagavond minuten bij de beloften.

https://twitter.com/ClubNxt/status/1500902099567194115?s=20&t=dPMJMU6De-VFLXiUaWo23A

Het is een vreemd gezicht, Hendry bij Club NXT. Een aankoop van 4,5 miljoen staat bij Blauw-Zwart normaliter in de basis. Dat was voor de winterstop ook het geval, maar in de tweede seizoenshelft is Hendry niet meer onomstreden. In het voetbal kan dat echter van de ene op de andere dag weer anders zijn. Club speelt nog vier wedstrijden in de reguliere competitie en daarna, als het goed is, zes duels in de Champions' play-offs. Reken er maar op dat Hendry nog minuten gaat maken. Maar dan moet hij er natuurlijk wel klaar voor zijn.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
28/05
Club Brugge
18:30
Genk
zo
4/06
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand