Wesley is in alle stilte weer vertrokken bij Club Brugge

Club Brugge haalde afgelopen zomer de ene na de andere speler naar West-Vlaanderen. Van Jack Hendry tot Owen Otasowie en van Faitout Maouassa tot Stanley Nsoki. Ook Wesley keerde terug bij Blauw-Zwart. Maar zijn terugkeer mondde uit in een enorme deceptie. Hij is inmiddels alweer vertrokken.

Terwijl de spelers op het vliegtuig stapten richting het Spaanse Marbella, was de clubleiding van Blauw-Zwart druk bezig met de opvolging van Philippe Clement. De succescoach vertrekt zo goed als zeker naar AS Monaco. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de Fransen zijn komst officieel aankondigen. Club heeft zijn opvolger naar verluidt al binnen. Niet Alexander Blessin, maar Alfred Schreuder moet Blauw-Zwart in de tweede helft van het seizoen naar de landstitel leiden. Als Clement eenmaal is gepresenteerd bij AS Monaco, zet Schreuder zijn handtekening onder een contract voor anderhalf jaar bij Blauw-Zwart.

De voormalig hoofdtrainer van FC Twente en Hoffenheim krijgt in West-Vlaanderen de leiding over een flinke kern. Maar Wesley zal daar geen onderdeel van uitmaken. Club Brugge maakte, tegelijkertijd met de selectie voor de winterstage in Marbella, bekend dat de huurovereenkomst met Wesley is beëindigd. De Braziliaan keert volgens binnenlandse media bij International terug naar zijn thuisland. Daarmee is er dus een einde gekomen aan Wesley zijn tweede periode in West-Vlaanderen. Hij vertrok in de zomer van 2019 met tranen in zijn ogen bij Club, dat een slordige 25 miljoen euro voor hem ontving van Aston Villa. Maar zijn periode in Engeland werd geen succes.

Wesley begon nog wel goed, met zes competitietreffers in zijn eerste halfjaar. Maar begin 2020 sloeg het noodlot toe. Hij raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie en stond ruim een jaar aan de kant. Eenmaal hersteld kreeg hij geen nieuwe kans bij Aston Villa, waardoor hij van de zomer op zoek ging naar een (tijdelijke) nieuwe werkgever. Het werd een terugkeer naar Blauw-Zwart. Op het oude nest wilde Wesley zijn loopbaan terug nieuw leven inblazen. Maar het werden teleurstellende maanden in West-Vlaanderen. Clement deed slechts 105 minuten een beroep op de Braziliaan. Eén keer mocht hij in de basis starten, uit tegen Charleroi. Daarna zat hij vaker niet dan wel in de kern. Waar Wesley in 2019 door de voordeur vertrok, heeft hij Jan Breydel nu in alle stilte via de achterdeur verlaten.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1181222900986085377?s=20
Lees meer: